Iohannis, miscare in forta. Anunta o noua sedinta a CSAT, imediat dupa noul asalt declansat impotriva justitiei de Tudorel Toader

news

Administratia Prezidentiala anunta ca vineri, 28 decembrie, va avea loc o noua sedinta a CSAT. 

Sedinta va avea loc de la ora 12.00. Presedintia nu a anuntat care este tema sedintei.

Anuntul vine la numai cateva ore dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca i-a trimis presedintelui propunerea de revocare din functie a lui Augustin Lazar, mentionand ca va trimite, a doua oara, si propunerea de numire a Adinei Florea la sefia DNA.

Actiunile lui Tudorel Toader incalca flagrant recomandarile MCV chiar inainte ca Romania sa preia presedintia Consiliului UE.

Recomandarile MCV privind numirile/revocarile in cadrul sistemului judiciar:

– Suspendarea imediata a tuturor procedurilor de numire si revocare aflate in curs care vizeaza procurori in functii-cheie.

– Relansarea procesului de numire a unui procuror-sef al DNA care sa aiba experienta dovedita in domeniul urmaririi penale a infractiunilor de coruptie si un mandat clar pentru ca DNA sa continue efectuarea de anchete profesioniste, independente si impartiale in cazurile de coruptie.

– Numirea imediata, de catre Consiliul Superior al Magistraturii, a unei echipe interimare de conducere a Inspectiei Judiciare si numirea, in termen de trei luni, prin concurs, a unei noi conduceri a acestei institutii.

– Respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu functii de conducere pana la intrarea in vigoare a unui nou cadru legislativ, in conformitate cu recomandarea 1 din ianuarie 2017.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: