Iohannis: „Ponta este foarte BELICOS in ultima vreme. L-am invitat la o discutie”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, ca el isi face treaba, in timp ce premierul Victor Ponta este „foarte belicos”.

„Eu imi fac treaba, dar in ceea ce priveste afirmatiile facute de prim-ministru, dl Ponta este foarte belicos in ultima vreme si impresia mea este ca prin aceasta atitudine crede ca oamenii uita ca este judecat penal pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, intrebat despre declaratia premierului potrivit careia seful statului merge la Bruxelles ca „surda la hora”.

Presedintele a adaugat ca l-a invitat, marti, pe Ponta la o „discutie”.

„Da, am vorbit la telefon si l-am invitat pentru maine la o discutie”, a spus seful statului luni, la Palatul Cotroceni, intrebat daca a discutat cu premierul Victor Ponta dupa intoarcerea de la Bruxelles.

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca nu avea nevoie de mandat de la presedintele Klaus Iohannis pentru a se intalni cu omologii sai de la Sofia si Belgrad si a subliniat ca obligatia sa este de a avea grija ca politicile comune ale Romaniei, Serbiei si Bulgariei privind refugiatii sa fie eficiente si cunoscute pe plan european.

„Problema e nu ce spune domnul Iohannis, problema e ca nu face nimic. Dumneavoastra stiti ce a facut dansul ieri la Bruxelles? Ca restul colegilor prim-ministri imi spun de fiecare data ca domnul Iohannis merge la Bruxelles, stiti cum zice romanul … ca surda in hora merge acolo. Tace din gura, se intoarce si tace din gura si atunci obligatia mea ca sef al Guvernului este sa am grija ca politicile noastre comune in cele trei tari in ceea ce priveste refugiatii sa fie eficiente si sa fie si cunoscute pe plan european. Repet, solidaritate, dar nu sa-si faca ceilalti garduri si toate problemele sa ramana in Bulgaria, Serbia si Romania. Despre asta discutam, restul, povestea cu mandatul … aici daca n-ar fi de ras ar fi de plans sau invers”, a spus Ponta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: