Iohannis, precizari despre actiunile de SPIONAJ ale israelienilor de la Black Cube

politica

Presedintele Klaus Iohannis nu detine informatii legate de autorizarea actiunilor angajatilor Black Cube in Romania de vreo institutie a statului, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale, referindu-se la afirmatiile companiei conform carora operatiunea care o viza inclusiv pe sefa DNA ar fi fost autorizata la cel mai inalt nivel.

Surse oficiale din cadrul Administratiei Prezidentiale au declarat, pentru News.ro, ca la nivelul institutiei si al presedintelui nu au venit niciun fel de informatii care sa confirme afirmatiile firmei israeliene.

„Astfel, presedintele nu detine informatii ca vreo institutie a statului a autorizat o astfel de operatiune a celor de la Black Cube pe teritoriul Romaniei”, au spus sursele citate.

Potrivit firmei Black Cube – ai carei angajati au fost arestati pentru actiuni de spionare a comunicatiilor si hartuirea familie procurorului sef al DNA Codruta Kovesi – toate activitatile de pe teritoriul Romaniei au fost realizate in acord cu legea nationala si aveau autorizatii de la cel mai inalt nivel, potrivit unui comunicat citat de The Times of Israel.

”Nu exista nicio urma de indoiala ca Black Cube a actionat in Romania in acord cu legea, dar si cu autorizarea si permisiunea celor mai inalte esaloane. Vom continua sa actionam cu toata forta pentru a ajunge la un final fericit pentru aceasta situatie, care sa permita aducerea imediata acasa a lui Ron si David”, arata comunicatul firmei Black Cube.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: