Iohannis, prima aparitie in public in contextul tulburarilor grave din tara. Putin probabil ca vor fi prezenti si pesedisti

news

Presedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, la festivitatile dedicate Zilei Marinei organizate pe faleza din Constanta. Evenimentele vor include o ceremonie militara, exercitii navale, dar si jocuri si concursuri marinaresti.

Potrivit informatiilor publicate pe site-ul Presedintiei, seful statului va participa, miercuri, incepand de la ora 10.00, la festivitatile prilejuite de Ziua Marinei Romane, pe faleza din fata Comandamentului Flotei din Constanta.

Presedintele Klaus Iohannis a asistat si anul trecut, si in 2016 la manifestarile de la Constanta organizate de Ziua Marinei.

Miercuri, la evenimentele dedicate Zilei Marinei va fi prezent si ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor.

Programul cuprinde o ceremonie militara, exercitii navale, o parada navala, jocuri si concursuri marinaresti si traditionala sosire a Zeului Neptun, se arata intr-un comunicat transmis, marti, de MApN.

Manifestarile de Ziua Marinei Romane au inceput mai devreme in acest an, in 5 august, fiind organizate in sapte orase din tara.

Miercuri, la Constanta, este programat cel mai mare spectacol naval din Romania. Exercitiul Naval Fortele Navale Romane 18 se va desfasura intre orele 10.00-12.30, la Constanta, Mangalia, Braila si Tulcea. Activitatile vor continua in Portul Tomis din Constanta, unde marinarii militari vor organiza jocuri si concursuri traditionale marinaresti. Ziua se va incheia cu concertul Muzicii Militare a Fortelor Navale sustinut pe faleza din Constanta, de la ora 20.00, iar marinarii militari se vor retrage cu torte in Constanta si Mangalia.

Ziua Marinei Romane a fost organizata pentru prima data in anul 1902, la Constanta, in 15 august, de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, protectoarea marinarilor, iar in anul 2009 aceasta zi a fost declarata sarbatoare nationala.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: