Iohannis, punctul pe i privind Sectia Speciala. Anunta ca SIIJ ar putea fi desfiintata si prin asumarea raspunderii

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca desfiintarea Sectiei Speciale s-ar putea face si prin asumarea raspunderii in cazul in care nu se va reusi prin procedura parlamentara.

„Asumarea raspunderii este un instrument bun pentru legiferare.  (…) Desfiintarea Sectiei Speciale ar fi de dorit sa se fac prin procedura parlamentara uzuala. Daca nu se doreste, se poate face si prin asumarea raspunderii”, a declarat Iohannis, joi, intr-o conferinta de presa.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni ca vor fi facute consultari cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema Sectiei de Investigare a Infractiunilor in Justitie, dupa ce vor avea loc alegerile in cadrul CSM.

„Este in curs de consultare, consultare care a fost initiata de Ministerul Justitiei, consultarea magistratilor. Daca in celelalte privinte exista un punct de vedere exprimat de CSM, la CSM stiti foarte bine ca urmeaza sa aiba loc alegeri si vom face consultarea Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce vor avea loc aceste alegeri”, a spus Ludovic Orban, la finalul Biroului Politic National al PNL, luni, intrebat despre masurile ce vor fi luate privind Sectia speciala.

Liderul PNL a mai spus ca Romania va trebuie sa transpuna in practica recomandarile Comisiei Europene, pentru a fi ridicat cat mai repede MCV.

„Evident ca, ceea ce am spus cu toate ocaziile, obiectivul nostru este acela de a face pasi inainte pentru a ajunge cat mai repede la incheierea Mecanismului de Cooperare si Verificare pentru Romania, iar pentru atingerea acestui obiectiv, va trebui sa transpunem in practica recomandarile formulate de Comisia Europeana, cuprinsul raportului privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, inclusiv, cele legate de Sectia Speciala”, a spus Orban

Mai mult despre: ,

Comentarii: