Iohannis, reactie civilizata dupa mesajul razboinic al lui Liviu Dragnea. Presedintele a gasit calea de a impaca si capra si varza

politica

Presedintele Klaus Iohannis o invita pe premierul Viorica Dancila marti, la Palatul Cotroceni, la consultari pentru clarificarea unor aspecte ce tin de politica externa, informeaza Administratia Prezidentiala. Mesajul vine dupa ce Dragnea a sustinut ca Dancila trebuie sa-i dea voie lui Melescanu sa mearga la Cotroceni pentru a da explicatii privind pozitia guvernului fata de criza mutarii ambasadelor la Ierusalim.

„Stimata doamna prim-ministru, avand in vedere opiniile exprimate de Guvern in legatura cu evolutii recente din politica externa, in temeiul dispozitiilor art. 86 din Constitutie, va invit pentru consultari in data de 15 mai, ora 11,00, la Palatul Cotroceni. Consultarile vizeaza clarificarea unor aspecte ce tin de politica externa a Romaniei, inclusiv problematica relocarii Ambasadei Romaniei din Statul Israel, care constituie probleme urgente si de importanta deosebita”, se arata in invitatia adresata premierului de catre presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului precizeaza ca la aceasta intalnire premierul poate fi insotit de ministrii de resort.

Liderul PSD a afirmat, intr-o decizie sustinuta la Palatul Parlamentului, ca decizia privind prezenta lui Melescanu, marti, la Cotroceni ii va apartine premierului si l-a acuzat pe Iohannis ca isi incalca prevederile constitutionale pentru ca nu el conduce Guvernul ca sa cheme ministrii la ordin.

„In ceea ce priveste convocarea la ordin a ministrului de Externe este o decizie pe care o va lua doamna prim-ministru, dupa o discutie cu domnul Melescanu, dar aici vreau sa spun doua lucruri. La singura intalnire pe care am avut-o la Cotroceni, s-a convenit ca presedintele nu convoaca si nu cere ministrilor sa vina la Cotroceni. (…) Acest lucru nu s-a respectat niciodata. Va decide doamna prim-ministru ce se intampla, pentru ca nu presedintele conduce Guvernul”, a spus Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: