Iohannis, reactie dupa avizul negativ al CSM privind revocarea lui Kovesi. Tudorel Toader incaseaza inca o lovitura

news

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, considera ca avizul negativ dat de CSM raportului privind revocarea procurorului sef al DNA este o decizie fireasca, informeaza Realitatea TV.

Solicitat sa comenteze anuntul facut de CSM, care practic a desfiintat raportul intocmit si prezentat de ministrul Justitiei, seful statului a afirmat ca „CSM s-a dovedit a fi o institutie dedicata, asa cum scrie in Constitutie, in sensul garantarii acesteia si, ca atare, iau toate demersurile CSM in serios.”

Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ marti propunerii ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de revocare din functie a procurorului-sef al DNA, Laura Kovesi.

„Sectia pentru procurori a decis respingerea solicitarii ministrului Justitiei cu privire la posibilitatea revocarii doamnei procuror-sef, prin urmare avizul este unul negativ. In perioada imediat urmatoare hotararea va fi motivata, va fi transmisa decidentilor in vederea luarii masurilor legale”, a declarat Codrut Olaru, seful Sectiei de procurori din CSM.

Potrivit unor surse, sase voturi au fost pentru respingerea propunerii lui Toader, iar unul pentru revocarea sefei DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: