politica

Iohannis, reactie in scandalul de coruptie de la Bruxelles: „Procurorii trebuie lasati sa isi faca treaba”. Sunt implicati si romani?

Presedintele Klaus Iohannis a calificat luni drept „o chestiune complicata” scandalul de coruptie din Parlamentul European, adaugand ca procurorii trebuie lasati sa ancheteze acest caz.

„O chestiune complicata, neasteptata este scandalul care a izbucnit acum cateva zile in Parlamentul European legat de acuzatii de coruptie si vreau sa spun public, am spus-o si doamnei presedinte, ca o sustin, o sustinem 100%.

Felul direct, corect, deschis si ferm in care a abordat aceste chestiuni reprezinta cu siguranta calea corecta, fiindca Parlamentul European, in ansamblu, isi face treaba foarte bine.

Uniunea Europeana, in ansamblu, rezolva problemele, dar, atunci cand sunt gasite situatii ca anumite persoane nu fac ceea ce asteapta electoratul de la ele, e clar ca trebuie sa fie anchetate asa cum scrie la carte, fara prea multe menajamente politice. Procurorii trebuie lasati sa isi faca treaba”, a afirmat seful statului, dupa intalnirea cu presedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, aflata in vizita la Bucuresti, informeaza Agerpres.

Intrebat ce informatii are in contextul in care exista preocupari in societate ca ar fi si oficiali romani implicati in acest caz de coruptie, Iohannis a precizat ca nu are alte date decat cele furnizate de Parlamentul European.

Seful statului si Roberta Metsola au discutat despre tema Schengen, dar si „chestiuni mai generale, mai complicate legate de Uniunea Europeana”.

„Am concluzionat, cum cred ca s-a si asteptat, ca este extrem de importanta unitatea noastra in Uniunea Europeana. Unitatea este arma cea mai puternica pe care o avem, indiferent daca vorbim de razboiul declansat de Rusia impotriva Ucrainei, unde unitatea este vitala, sau in alte crize, unde fara unitate nu vom reusi sa facem fata, de exemplu criza energetica. In acest context, evident ca a venit vorba si despre sanctiunile pe care le-am hotarat impotriva Rusiei. Chiar in ultima seara a Consiliului de saptamana trecuta a fost aprobat al noualea pachet de sanctiuni si aici s-a vazut inca o data ca unitatea este vitala. Iar de unitate si solidaritate este nevoie si in relatia cu Ucraina, dar si in interiorul Uniunii”, a evidentiat Klaus Iohannis.

Discutiile au vizat si extinderea Uniunii Europene.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

2 ore ago

Un individ inarmat, suspectat ca planuia sa dea foc unei sinagogi din Rouen, impuscat mortal de politistii francezi

Politia franceza a impuscat si ucis un suspect inarmat care parea ca planuia sa dea…

30 de minute ago

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape 5 ani pana in 2050. Insa batranetea va fi afectata de doua boli care iau avant

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape cinci ani pana in 2025,…

10 minute ago

Pentagonul: „Ucraina poate folosi arme din SUA doar pe teritoriul sau. Nu ne-am schimbat pozitia”

Pentagonul anunta ca nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste utilizarea de catre Ucraina…

42 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

3 ore ago

Marcel Ciolacu se lauda ca a pornit constructia celor trei spitale regionale promise de PSD de 15 ani si da asigurari ca ele vor fi gata in 2028

Premierul Marcel Ciolacu si-a manifestat, vineri, satisfactia fata de inceperea lucrarilor de constructie a celor…

O oră ago