news

Piatra Neamt: Consultare publica pentru stabilirea numelui sistemului de bike-sharing care va fi implementat cu fonduri europene

Incepand cu luna martie 2023, municipiul Piatra-Neamt va avea un sistem de bike-sharing. Prin acest sistem vor fi puse la dispozitia cetatenilor 220 de biciclete, dintre care 60 electrice, care vor putea fi inchiriate de la cele 22 de statii amplasate pe raza municipiului. Sistemul de bike-sharing va reprezenta o metoda alternativa de transport, la indemana tuturor, prin care traficul rutier din oras va fi redus si, implicit, gradul de plouare va scadea, potrivit unui comunicat al Primariei Piatra Neamt, citat de mesagerulneamt.ro.

Amplasarea statiilor a inceput deja, fiind montate statiile la Sala Polivalenta, pe Str. 1 Decembrie 1918, la Gara si la stadion. De asemenea, au inceput lucrarile pentru fundatiile a inca sapte statii. La 10 dintre cele 22 de statii vor exista automate de eliberare si incarcare a cardurilor care vor permite inchirierea bicicletelor. Harta celor 22 de statii de inchiriere este disponibila pe site-ul primariei.

Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este acela de a oferi pietrenilor, dar si turistilor, o alternativa de transport sanatoasa si mai putin poluanta – prin implementarea proiectului vom avea o scadere a gazelor cu efect de sera de 1025 tone / an. Sistemul de bike-sharing va fi completat de cei 5 km de piste pentru biciclisti aflate in executie pe coridoarele de mobilitate Bd. Decebal – Piata M. Kogalniceanu – Bd. Traian si Strada Mihai Viteazu.

Pentru ca ne dorim ca sistemul de bike-sharing sa fie unul reprezentativ pentru oras, atat prin functionalitate, cat si prin denumire, lansam o consultare publica prin care sa alegem impreuna numele serviciului. Pe platforma de consultari puteti vota pentru una dintre cele sase optiuni propuse sau puteti veni cu o sugestie de nume, in sectiunea de comentarii. Consultarea este deschisa pana pe data de 15 ianuarie 2023.

Primarul Andrei Carabelea: „Sarbatoarea Craciunului ne aduce vesti bune pentru orasul nostru, pentru locuitorii sai si pentru mediul inconjurator. Pentru ca a inceput implementarea proiectului de bike-sharing. E un sistem care exista deja in marile orase europene si care ofera locuitorilor si turistilor o metoda de transport deloc poluanta si care contribuie si la sanatatea celor care aleg sa o foloseasca. Vom avea 220 de biciclete care vor putea fi inchiriate de la 22 de statii din tot orasul, care au inceput deja sa fie amplasate si pregatim personalizarea bicicletelor, un proces in care ne dorim sa implicam toti cetatenii, printr-o consultare publica in care vom „boteza” impreuna serviciul de bike-sharing din Piatra-Neamt.

Consider ca acest proiect e unul dintre cei mai importanti pasi pe care ii facem spre dezideratul de a avea un oras pentru oameni, cu un aer mai curat si metode de transport moderne si prietenoase cu mediul.”

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Firea, atac veninos la adresa lui Catalin Carstoiu: „S-a plimbat de campanie cu metroul” – Video

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a l-a atacat chiar si pe Catalin Carstoiu,…

46 de minute ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

6 ore ago

RTV anunta un „spectacol de inalta tinuta” de Paste. Invitati: Vali Vijelie, Marian Mexicanu si Pomohaci. „Pahare, nu te goli!” – Video

Postul Romania TV sustine ca de Paste va avea un "program extraordinar", "un spectacol de…

25 de minute ago

INTERVIU Paul Constantin, bucatar: „Tinerii care mananca astazi fast-food vor ajunge sa aprecieze ciorbele si tocanitele, cand se vor aseza la casa lor”

Paul Constantin este una dintre cele mai volubile si mai indragite prezente mediatice din peisajul…

2 ore ago

PSD Prahova si-a schimbat candidatul la o primarie cu nevasta acestuia. Candidatul are condamnare penala

Organizatia PSD Prahova a schimbat pe ultima suta de metri candidatura pentru Primaria comunei Sotrile…

O oră ago

„Cadouri” PSD la Pascani: cabanos, salam, pui, sunca, cozonac

PNL Pascani a anuntat joi ca va face plangere penala impotriva conducerii PSD Pascani pentru…

2 ore ago