Iohannis s-a intalnit cu seful din ALDE al lui Tariceanu. Presedintele Senatului va trebui sa dea explicatii despre modificarile aduse codurilor penale

politica

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a primit vineri, la Palatul Cotroceni, o delegatie a Partidului Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa, condusa de Hans van Baalen, presedintele ALDE. Acesta se afla in Romania pentru a discuta despre modificarile pe care coalitia guvernamentala intentioneaza sa le aduca Codului penal.

Pe agenda intalnirii s-au aflat demersurile majoritatii parlamentare din Romania de a modifica legile justitiei, Codul Penal si Codul de Procedura Penala, recentele discutii despre introducerea unui prag privind abuzul in serviciu, modificarea cadrului legal de organizare si functionare a asociatiilor si fundatiilor, precum si teme europene de interes comun.

Presedintele Klaus Iohannis a reiterat, si cu aceasta ocazie, convingerea profunda ca Romania va continua sa aiba un stat de drept functional, o garantie in acest sens fiind dorinta cetatenilor de a merge inainte si de a nu face pasi inapoi, informeaza un comunicat al Presedintiei.

Totodata, Presedintele Romaniei a subliniat in dialogul cu interlocutorii sai ca tara noastra este si va ramane profund ancorata in valorile europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: