Iohannis se amuza din nou pe seama marionetei Dancila. Replica ucigatoare a presedintelui

politica

Presedintele Iohannis a ironizat, joi, apelul premierului Dancila la „consens” intre fortele politice din tara pe perioada in care Romania va detine presedintia Consiliului UE.

”Acest discurs de consens si pace mondiala devine un discurs constant al doamnei prim-ministru. Este dragut!”, a declarat Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dancila a declarat, miercuri, in cadrul discursului sustinut miercuri in plenul reunit al Parlamentului, ca odata cu preluarea Presedintiei Consiliului UE de catre Romania, nu mai trebuie sa existe orgolii, interese sau confruntari politice, facand apel la pace si consens.

„Preluarea acestui rol este un eveniment extrem de important pe care nu trebuie sa il politizam in niciun fel. Vor fi multiple provocari, insa trebuie sa fim constienti ca viitorul Europei inseamna si viitorul copiilor nostri. Este important sa aratam intregii Europe ca Romania este o tara demna sa conduca UE, o tara demna sa contribuie decisiv la viitorul european din care face parte. Eu cred in echililbru si cooperare. Nu mai este loc de orgolii sau de interese politice sau de confruntari politice. Reiau apelul la pace, la consens. Avem un proiect national care impune acest lucru. Indiferent de opiniilor politice, va rog sa va ganditi la viitorul comun”, a afirmat Viorica Dancila, in plenul reunit al Parlamentului, unde a prezentat forma finala a programului Presedintiei rotative pe care Romania o va prelua incepand cu 1 ianuarie 2019.

Aceasta a facut apel la parlamentari sa nu mai continue cu mesajele politice care ar putea afecta imaginea Romaniei pe plan extern.

„Va cer retinerea de la limbaj sau mesaje politice ce ar putea afecta imaginea Romaniei. Doar uniti vom fi mai puternici in demersurile noastre pentru ca romanii sa beneficieze de aceleasi drepturi sau sa se bucure de aceleasi drepturi ca restul cetatenislor europeni. Va rog dragi parlamentari sa fiti cetateni buni, sa reprezentati cu mandrie Romania in Europa. In ceea ce priveste Guvernul, va asigur ca am privit cu multa seriozitate acest moment istoric pentru tara naostra. Ne-am pregatit temeinic, fiecare ministru are o agenda pentru perioada Presedintiei si va asigur ca Romania nu va fi cu nimic mai prejos comparativ cu celelalte state membre”, a adaugat premierul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: