Iohannis spune ca va organiza pe datorie summitul Initiativa Celor Trei Mari: Aici ne duce guvernul de incompetenti

politica

Klaus Iohannis a declarat ca summitul ”Initiativa Celor Trei Mari”, care se va desfasura in perioada 17-18 septembrie, la Bucuresti, va fi organizat ”pe datorie”, deoarece bugetul Administratiei Prezidentiale va fi redus cu 11 milioane de lei la rectificare.

”Vom organiza summitul pe daotrie. Aici ne duce guvernul de incompetenti, aici ne descurcam. Deci summitul se va organiza in buna parte pur si simplu pe datorie”, a declarat Klaus Iohannis, intrebat despre cum va organiza summitul Celor Trei Mari in conditiile in care guvernul vrea sa scada bugetul Administratuiei Prezidentiale cu 11 milioane de lei.

El a mai spus ca nu se pune problema de anularea summitului.

”Eu nu pot sa anulez un summit pentru care ne-am luptat toti – diplomatia romana si eu – un summitul unde s-au facut invitatiile de anul trecut. La editia anterioara am convenit cu colegele si colegii presedinti sa facem acest summit in Bucuresti. Deci de contramandat nici nu poate fi vorba, de finantat din bugetul curent daca ramanem fara bani, asa cum isi doreste PSD, nu putem. Si atunci organizam summitul pe datorie”, a adaugat seful statului, citat de Mediafax.

La acest eveniment vor participa sefi de stat si reprezentanti ai acestora din 12 tari din Europa Centrala si de Est: Republica Austria, Republica Bulgaria, Republica Croatia, Republica Ceha, Republica Estonia, Republica Letonia, Republica Lituania, Republica Polona, Romania, Republica Slovaca, Republica Slovenia si Ungaria.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: