„Iohannis trebuie sa intre in greva prezidentiala, mergem la referendum”. USR, solutie pentru blocarea revocarii lui Lazar

politica

DEputatul USR Cristian Ghinea considera ca  Iohannis ar trebui sa intre in greva prezidentiala si sa mearga pana la a risca o suspendare pentru a evita revocarea lui AugustinLazar. „Procurorul general era ultima stavila in fata tavalugului PSD-ALDE de distrugere a justitiei”, declara la RFI Cristian Ghinea. 

Ce variante are presedintele Iohannis in cazul revocarii lui Augustin Lazar? „Foarte putine, dat fiind precedentul de la demiterea doamnei Kovesi, dar daca tineti minte, eu am propus atunci o greva prezidentiala, asta insemnand in paralel cu greva regala de dupa al doilea Razboi Mondial, un refuz al sefului statului de a indeplini atributii la care-l obliga legea, dar atributii marsave, in raport cu interesele nationale. Acum, il indemn din nou pe presedintele Iohannis sa purceada la un asemenea act, gravitatea este chiar mai mare, pentru ca procurorul general era ultima stavila in fata tavalugului PSD-ALDE de distrugere a justitiei. Dar pe de alta parte, e greu odata ce a luat decizia aia, sa spuna ca o sa schimbe acum. Suntem intr-o capcana a precedentelor aproape fara iesire”, crede Cristian Ghinea.

Deputatul USR considera ca s-ar impune un referendum pe tema justitiei: „Delegatia USR care a fost la intalnirea cu presedintele Iohannis asta i-a solicitat. Sa nu uitam ca este un referendum declansat chiar pe tema justitiei, sa nu uitam ca de cand presedintele a declansat formal acel referendum, un milion de romani au semnat pentru schimbarea Constitutiei, in campania ‘Fara penali’ a USR. Deci are toate motivele sa puna pe masa natiunii acest subiect. Dar asta nu schimba capcana de care vorbeam mai devreme, ca potrivit deciziei CCR, presedintele are aceasta obligatie din care poate sa iasa doar printr-un refuz ferm de a-si indeplini o atributie, mergand pana la a ajunge in fata unui referendum de suspendare, ca sa vedem daca romanii vor in acest moment sa aleaga intre un presedinte care rezista si un PSD-ALDE care preseaza la distrugerea justitiei. Nu vad care ar fi aceasta mare tragedie, pana la urma, poporul este suveran si putem sa avem aceasta dilema rezolvata la acel nivel”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: