externe

Iranul anunta viteaz ca a „sanctionat” 51 de oficiali SUA. Teheranul le confisca bunurile pe care nu le au in Iran

Iranul a sanctionat 51 de americani pentru implicarea lor in atacul cu drona din 3 ianuarie 2020 de langa aeroportul international din Capitala Irakului, Bagdad, in care a fost ucis generalul iranian Qasem Soleimani si insotitorii sai, a informat sambata Ministerul de Externe iranian, transmit EFE si Reuters, citate de Agerpres.

Printre cei sanctionati – ale caror nume sunt publicate sambata intr-un comunicat de MAE iranian – se regasesc seful Statului Major Comun al Fortelor Armate ale SUA, generalul Mark Milley, fostul consilier pe probleme de securitate nationala al SUA, Robert Charles O’Brien Jr, subsecretarul adjunct pentru securitate nationala al SUA, Matthew F. Pottinger, si seful Comandamentului Central al SUA (CENTCOM), generalul Kenneth McKenzie. Pe lista cu cei 51 de americani sanctionati se mai afla fondatorul companiei militare private Blackwater, Erik Dean Prince, si fosta ambasadoare a SUA la ONU, Nikki Haley.

Comunicatul MAE iranian mentioneaza ca cei sanctionati au participat la luarea deciziilor, planificarea, organizarea, finantarea, sprijinirea, conducerea sau implementarea actului terorist impotriva lui Soleimani sau, „prin sprijinirea acestei crime atroce, au promovat terorismul care este o amenintare pentru pacea si securitatea internationala”.

In intervalul octombrie 2020 – ianuarie 2021, Iranul a sanctionat mai multi reprezentanti americani pentru atentatul impotriva lui Soleimani, inclusiv pe Donald Trump, care era la acea vreme presedintele SUA, pe secretarul sau de stat Mike Pompeo si pe fostul secretar al apararii, Mark Esper.

La fel ca in cazul sanctiunilor anterioare, noile sanctiuni permit confiscarea bunurilor din Iran ale acestor persoane, potrivit comunicatului de sambata al MAE iranian.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

18 minute ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

13 ore ago