externe

Un camion a stat atarnat trei zile pe o stanca in China. Prapastia are peste 30 de metri adancime, cum a fost salvat – Video

Un camion a stat trei zile atarnat pe o stanca din China. Soferul si pasagerul au reusit sa scape, iar vehiculul a fost in cele din urma transportat in siguranta, anunta BBC.

Camionul a stat atarnat la margimnea unei prapastii adanci de peste 30 de metri, dupa ce soferul a urmat navigatia prin satelit pe un drum de munte ingust.

Incidentul a avut loc pe 1 ianuarie in apropierea orasului Changzhi din provincia Shanxi, in nordul Chinei. Oficialii locali au declarat ca soferul a continuat sa mearga pe drumul ingust de munte pentru ca a urmat indicatiile de pe sistemul de navigatie prin satelit.

Cand a vazut ca drumul devenea din ce in ce mai ingust, soferul a decis sa se intoarca, dar nu a mai reusit sa intoarca si camionul. Una dintre rotile camionului a alunecat de pe carosabil, lasand vehiculul sa atarne periculos deasupra stancii.

Soferul si un pasager au reusit sa scape din cabina inainte de a se incerca salvarea camionului de la prabusire.

Salvatorii au folosit trei autobasculante grele pentru a trage camionul inapoi pe carosabil. Echipa de salvare a inlantuit cele trei basculante impreuna si a fixat un scripete, cunoscut sub numele de „bloc de prindere”, pe partea laterala a muntelui.

Echipa a atasat apoi un cablu de otel greu de camion, in jurul scripetelui pana la primul dintre autobasculante. Dupa ce totul a fost atasat in siguranta, salvatorii au tras camionul inapoi pe sosea.

Polia a asigurat ca autocamionul a fost tras inapoi pe carosabil, impiedicand vehiculul sa fie tarat lateral si sa alunece pe versantul muntelui, tragand cu el si autobasculantele.

Potrivit CGTN, soseaua a fost redeschisa pe 4 ianuarie, dupa ce fusese inchisa de la 1 ianuarie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: camion china

Recent Posts

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

30 de minute ago

„Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol”, anuntat vicepremierul. „Dar starea sa ramane grava si necesita ingrijiri intensive”

Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol, la patru zile dupa atentatul…

25 de minute ago

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

3 ore ago

Catalin Drula: „Trebuie sa avem un program national de oprit mafia. In toata tara avem metode mafiote de a lucra”

Presedintele USR Catalin Drula a declarat ca in toata tara "PSD si PNL au cuplat…

55 de minute ago

Cheltuielile militare ajuta la cresterea economica a Rusiei. Crestere de 5,4% in primul trimestru al anului 2024

Economia Rusiei a crescut cu 5,4% in primul trimestru al anului 2024, arata statisticile oficiale…

2 ore ago