Ireal, Corlatean a reusit sa obtina interzicerea bannerelor cu „O Romanie fara hotie” in Dambovita: „Incitare la ura si xenofobie”

politica

Biroul Electoral de Circumscriptie Dambovita a admis, joi, sesizarea PSD Dambovita care a cerut interzicerea promovarii sloganului „O Romanie fara hotie” al Aliantei USR PLUS pe motiv de „defaimare”, anunta USR-PLUS. Presedinte executiv al PSD Dambovita este Titus Corlatean.

„Asteptam motivarea deciziei pentru a intelege ce anume este deranjant pentru vechile partide politice din mesajul USR PLUS.

Alianta USR PLUS considera in continuare ca mesajul ‘O Romanie fara hotie’ nu vizeaza persoane sau un grup de persoane ci expune o valoare, un principiu, care isi are ecou atat in Constitutie cat si in legislatia penala. Este cel putin bizar ca un partid politic, in acest caz PSD, sa sustina ca se simte discriminat prin faptul ca ne dorim o Romanie fara hotie, asa cum a formulat in plangerea catre BEC Dambovita”, anunta USR PLUS.

USR PLUS precizeaza ca va contesta aceasta decizie la Biroul Electoral Central.

„PSD face alergie cand vede ‘Fara Hotie’. Asa ca acum contesta, la Dambovita, sloganul USR PLUS pe motiv ca ar incita la ura, ar fi discriminatoriu si, chestie pe care nici noi nu am fi spus-o mai bine, ‘dezavantajeaza competitorii electorali’.

Incredibil, PSD practic scrie negru pe alb ca daca strigi ‘hotii’ ei sunt dezavantajati. Daca sloganul USR PLUS incita la ura si intoleranta, practic si Codul Penal incita la ura si intoleranta sau chiar direct la tortura”, a anuntat miercuri Liviu Iolu (USR PLUS) pe Facebook.

Iata si decizia BEJ Dambovita.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: