ISIS, greu de oprit. Seful CIA avertizeaza: Urmeaza si alte atacuri. Teroristii anunta ca vor lovi Washingtonul

news

Organizatia Statul Islamic are probabil in pregatire si alte operatiuni asemanatoare cu atacurile de la Paris, a declarat directorul CIA, John Brennan. Chiar azi, extremistii islamisti au amenintat ca tarile care iau parte la raidurile aeriene din Siria vor suferi precum Franta si au amenintat sa lanseze un atac in Washington.

„Cred ca nu este singura operatiune pe care gruparea Statul Islamic a avut-o in pregatire. Nu consider in niciun caz” atacurile de la Paris ca fiind „un eveniment izolat”, a spus seful agentiei americane de informatii, in cadrul unui think tank la Washington, potrivit AFP.

Gruparea Statul Islamic „nu se limiteaza la activitatile sale criminale din Irak si din Siria si la crearea de francize locale in Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est si Africa, ci a creat un program de operatiuni externe pe care il aplica in prezent, cu efecte mortale”, a declarat Brennan.

„Serviciile de securitate si de informatii lucreaza chiar in acest moment din greu pentru a vedea ce pot face mai mult pentru a le preveni”, a spus el.

Si premierul francez Manuel Valls a declarat faptul ca atat Franta, cat si intreaga Europa trebuie sa se pregateasca pentru noi atentate. Primul ministru a indicat faptul ca peste 150 de perchezitii au fost efectuate pe teritoriul francez in mediile islamiste de la atentatele de la Paris care s-au soldat cu 129 de morti.

Premierul britanic David Cameron a declarat la randul sau luni ca atacurile comise vineri la Paris „ar fi putut avea loc” in Marea Britanie, sapte atentate fiind evitate ‘in ultimele sase luni’ in Regatul Unit.

Cinci dintre atacatorii-kamikaze care au comis atacurile de la Paris au fost identificati. Zece dintre apropiatii lor au fost retinuti, iar in Franta si Belgia au loc operatiuni de amploare ale politiei.

Gruparea extremista ISIS a amenintat in aceasta dupa-amiaza, prin intermediul unui mesaj video, ca tarile care iau parte la raidurile aeriene din Siria vor suferi precum Franta si a amenintat sa lanseze un atac in Washington.

„Le spunem statelor care iau parte la campania cruciatilor ca veti avea o zi buna, daca doreste Allah, asa cum a avut Franta, si, in numele lui Allah, cum am lovit Franta in centrul sau, in Paris, asa juram sa lovim America in centrul sau, in Washington”, spune un barbat in inregistrarea video difuzata luni, potrivit Reuters.

Barbatul se prezinta „Al-Gharib Algerianul” si continua: „Le spun tarilor europene ca vom veni, cu bombe, cu centuri explozive si arme de foc; nu ne veti putea opri, pentru ca acum suntem mai puternici decat eram”.

Duminica, Franta a organizat 20 de raiduri aeriene bombardand Raqa, oras din nordul Siriei si fief al organizatiei Statul Islamic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: