externe

Israelul a lovit un convoi de 25 de camioane ale Iranului. Iranienii transportau armament, au fost atacati din aer

Un convoi militar al Iranului, format din 25 de camioane, a fost atacat duminica seara de avioane israeliene  la granita Siriei cu Irakul, a anuntat postul TV israelian Kan 11 si Times of Israel.

Avioanele au lovit convoiul de camioane iraniene la punctul de trecere al-Qaim de la granita dintre Siria si Irak, unde au fost raportate frecvente activitati militare iraniene.

Reteaua al-Arabiya, finantata de Arabia Saudita, citand surse neidentificate, a declarat ca 25 de camioane trecusera granita din Irak in Siria inainte de atac.

Al-Arabiya a mentionat ca avioanele au tras mai intai un foc de avertisment pentru a le permite soferilor de camioane sa plece inainte de a le bombarda. Postul a precizat ca punctul de trecere al-Qaim este controlat, practic, de militiile iraniene.

Abu Layla, un expert sirian stabilit in Europa, a carui organizatie de stiri DeirEzzor24 are corespondenti pe teren in Siria, a raportat ca camioanele apartineau militiilor iraniene si ca loviturile au vizat, de asemenea, o intalnire a comandantilor iranieni in zona Abu Kamal.

Iranul transporta frecvent arme cu camioanele catre gruparea terorista libaneza Hezbollah din Irak si prin Siria.

De regula, armata israeliana nu comenteaza cu privire la lovituri specifice in Siria, dar a recunoscut ca a efectuat sute de actiuni impotriva grupurilor sustinute de Iran care incearca sa se impuna in tara, in ultimul deceniu. Armata precizeaza ca ataca, de asemenea, transporturile de arme despre care se crede ca sunt destinate acestor grupuri, principalul dintre ele fiind Hezbollah din Liban.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

5 ore ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

7 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

5 ore ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

5 ore ago