Israelul a lovit un convoi de 25 de camioane ale Iranului. Iranienii transportau armament, au fost atacati din aer

externe

Un convoi militar al Iranului, format din 25 de camioane, a fost atacat duminica seara de avioane israeliene  la granita Siriei cu Irakul, a anuntat postul TV israelian Kan 11 si Times of Israel.

Avioanele au lovit convoiul de camioane iraniene la punctul de trecere al-Qaim de la granita dintre Siria si Irak, unde au fost raportate frecvente activitati militare iraniene.

Reteaua al-Arabiya, finantata de Arabia Saudita, citand surse neidentificate, a declarat ca 25 de camioane trecusera granita din Irak in Siria inainte de atac.

Al-Arabiya a mentionat ca avioanele au tras mai intai un foc de avertisment pentru a le permite soferilor de camioane sa plece inainte de a le bombarda. Postul a precizat ca punctul de trecere al-Qaim este controlat, practic, de militiile iraniene.

Abu Layla, un expert sirian stabilit in Europa, a carui organizatie de stiri DeirEzzor24 are corespondenti pe teren in Siria, a raportat ca camioanele apartineau militiilor iraniene si ca loviturile au vizat, de asemenea, o intalnire a comandantilor iranieni in zona Abu Kamal.

Iranul transporta frecvent arme cu camioanele catre gruparea terorista libaneza Hezbollah din Irak si prin Siria.

De regula, armata israeliana nu comenteaza cu privire la lovituri specifice in Siria, dar a recunoscut ca a efectuat sute de actiuni impotriva grupurilor sustinute de Iran care incearca sa se impuna in tara, in ultimul deceniu. Armata precizeaza ca ataca, de asemenea, transporturile de arme despre care se crede ca sunt destinate acestor grupuri, principalul dintre ele fiind Hezbollah din Liban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: