externe

Israelul afirma ca armistitiul va continua daca Hamas indeplineste conditiile stabilite in privinta eliberarii ostaticilor

Fortele de Aparare ale Israelului afirma ca incetarea focului cu Hamas in Fasia Gaza va continua, in contextul in care grupul terorist ar urma sa elibereze alti ostatici. Pauza urma sa se incheie in aceasta dimineata la ora locala 7.00, transmite The Times of Israel.

„Avand in vedere eforturile mediatorilor de a continua procesul de eliberare a ostaticilor si sub rezerva termenilor acordului, incetarea focului va continua”, afirma Fortele de Aparare israeliene intr-o scurta declaratie.

Ca parte a acordului, Hamas va trebui sa elibereze cel putin 10 ostatici pentru fiecare zi suplimentara de oprire a luptelor in Gaza. La randul sau, Israelul va elibera, de asemenea, 30 de prizonieri palestinieni pentru fiecare 10 ostatici.

Un oficial israelian a declarat pentru Ynet ca „daca se primeste o lista completa care indeplineste conditiile, putem continua armistitiul”. Oficialul spune ca este posibil ca Hamas sa indeplineasca cerintele. Mediatorii depun eforturi pentru a asigura o a saptea zi de armistitiu in Gaza si eliberarea a inca 10 ostatici in cursul zilei de joi, ca parte a unui acord de incetare a focului prelungit.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor-sef al revistei Vice,…

2 ore ago

La doar o zi dupa ce Nicusor Dan le-a promis bucurestenilor o noua sala polivalenta, Gabriela Firea anunta ca vrea sa construiasca o sala „multifunctionala” de 20.000 de locuri

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, propune in programul sau electoral, la capitolul "Cultura",…

27 de minute ago

Germania: Zece persoane ranite de fulger, la Dresda. Doua au fost resuscitate dupa ce au intrat in stop cardiac

Zece persoane au fost ranite, unele in stare grava, in urma unui fulger care a…

4 minute ago

Vicepremierul Neacsu i-a pacalit pe angajatii Guvernului, acestia anunta ca greva continua: „Nu s-a intamplat ce a promis”

Angajatii din Aparatul de lucru al Guvernului Romaniei anuntat ca greva japoneza continua. El il…

2 ore ago

Budapesta continua sa blocheze inceperea negocierilor pentru aderarea Ucrainei la UE. Oficialii de la Bruxelles trec la actiune

Oficialii de la Bruxelles fac presiuni pentru a incepe negocierile oficiale cu privire la aderarea…

2 minute ago