Israelul afirma ca armistitiul va continua daca Hamas indeplineste conditiile stabilite in privinta eliberarii ostaticilor

externe

Israel, armistitiu, 40 de ostatici, eliberati, Hamas

Fortele de Aparare ale Israelului afirma ca incetarea focului cu Hamas in Fasia Gaza va continua, in contextul in care grupul terorist ar urma sa elibereze alti ostatici. Pauza urma sa se incheie in aceasta dimineata la ora locala 7.00, transmite The Times of Israel.

„Avand in vedere eforturile mediatorilor de a continua procesul de eliberare a ostaticilor si sub rezerva termenilor acordului, incetarea focului va continua”, afirma Fortele de Aparare israeliene intr-o scurta declaratie.

Ca parte a acordului, Hamas va trebui sa elibereze cel putin 10 ostatici pentru fiecare zi suplimentara de oprire a luptelor in Gaza. La randul sau, Israelul va elibera, de asemenea, 30 de prizonieri palestinieni pentru fiecare 10 ostatici.

Un oficial israelian a declarat pentru Ynet ca „daca se primeste o lista completa care indeplineste conditiile, putem continua armistitiul”. Oficialul spune ca este posibil ca Hamas sa indeplineasca cerintele. Mediatorii depun eforturi pentru a asigura o a saptea zi de armistitiu in Gaza si eliberarea a inca 10 ostatici in cursul zilei de joi, ca parte a unui acord de incetare a focului prelungit.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: