Israelul ATACA cu avioane de lupta. Cele mai grave confruntari armate din ultimii doi ani – VIDEO

externe

Aviatia israeliana a lovit sambata doua pozitii ale miscarii islamiste palestiniene Hamas din Fasia Gaza, ca riposta la un nou tir de rachete contra Israelului, a anuntat armata israeliana, potrivit AFP, citata de Agerpres.

”In aceasta dimineata, o racheta a fost trasa din Fasia Gaza contra sudului Israelului. Drept raspuns, aviatia noastra a lovit doua infrastructuri teroriste ale Hamas din sudul Fasiei Gaza”, a mentionat armata israeliana intr-un comunicat.

Nu exista informatii imediate despre eventuale victime.

Noul val de violente israeliano-palestiniene a intrat in a patra zi, fiind vorba despre cea mai grava confruntare intre miscarea Hamas si armata israeliana dupa conflictul armat din vara lui 2014.

Tirul de rachete catre sudul Israelului nu a fost deocamdata revendicat de nicio grupare, dar un purtator de cuvant al armatei israeliene a indicat ca organizatia Hamas, care detine controlul in Gaza, ”trebuie sa fie considerata responsabila” pentru aceasta actiune.

Incepand de miercuri, soldati israelieni au fost tinta a 12 serii de tiruri de mortier de-a lungul barierei de securitate ce inconjoara Fasia Gaza.

Vineri, miscarea Hamas a afirmat ca nu doreste un nou razboi, dar a promis sa combata actiunile din ultimele zile ale armatei israeliene in Fasia Gaza, soldate cu un mort si cativa raniti in randul palestinienilorv.

Armata israeliana a recunoscut ca actioneaza in interiorul Fasiei Gaza pe o latime de 100 de metri si a precizat ca nu are ”niciun interes” intr-o eventuala escaladare militara a tensiunilor, dar a tinut sa accentueze ca va lupta contra ”planului diabolic al Hamas ce vizeaza sa se infiltreze in comunitatile israeliene”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: