externe

„Israelul va raspunde in forta”. Tensiunile dintre palestinieni si israelieni au ajuns iar la un nivel exploziv

Miscarea islamista Hamas, aflata la putere in Fasia Gaza, a trecut o ”linie rosie” dupa ce a lansat rachete luni seara asupra Israelului, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a promis un raspuns puternic din partea statului evreu, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Organizatiile teroriste din Gaza au trecut o linie rosie in seara Zilei Ierusalimului, lansand rachete pana in zona Ierusalimului”, a spus premierul Netanyahu.

”Israelul va reactiona cu forta (…), oricine ataca va plati un pret mare. Va spun, cetateni ai Israelului, conflictul actual ar putea dura ceva timp”, a adaugat el.

Miscarea Hamas, dar si alte grupuri armate palestiniene din Gaza au intensificat luni seara tirurile de rachete catre sudul Israelului, apropiindu-se de Ierusalim, potrivit armatei israeliene.

Situatia din Cisiordania si Ierusalimul de Est a fost tensionata de la inceputul Ramadanului, luna sfanta de post si rugaciune a musulmanilor. Numerosi palestinieni sunt furiosi intrucat politia israeliana a restrictionat accesul in unele zone din Orasul Vechi.

Exista temeri ca violentele s-ar putea intensifica luni, cand Israelul celebreaza Ziua Ierusalimului, care marcheaza cucerirea jumatatii de est a orasului in timpul Razboiului de Sase Zile din 1967.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ciolacu, cu Negoita in spate: „PSD este cel mai european partid din Romania”. Negoita este trimis in judecata in trei dosare penale

Premierul Marcel Ciolacu a pretins, joi, de Ziua Europei, ca "Partidul Social Democrat este cel…

2 ore ago

Un consiliu scolar din statul american Virginia ia in considerare restabilirea numelor confederate ale unor scoli

Un consiliu scolar american din comitatul Shenandoah, Virginia, voteaza, joi, daca sa redenumeasca doua scoli…

2 ore ago

Ziua Europei: Cum poate Romania sa devina o tara cu adevarat europeana (P)

Catalin Drula, presedinte USR Am sarbatorit Ziua Europei alaturi de colegii mei din USR si…

3 ore ago