Isterie in PSD. PNL are solutie pentru alegeri in doua tururi chiar si in cazul in care va trece motiunea de cenzura

politica

Senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat, marti, ca in partid sunt discutii pentru gasirea unei variante legale pentru a putea impune alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, daca motiunea de cenzura initiata de PSD va trece.

„Nu mai ai posibilitatea de ordonanta ulterior (daca motiunea de cenzura trece – n.r.), pentru ca Guvernul este interimar si, conform legislatiei, sunt in imposibilitatea de a emite ordonante de urgenta. Insa dati-mi voie sa spun ca exista discutii despre gasirea unei variante legale, constitutionale, astfel incat sa putem impune acest sistem electoral. Nu as vrea sa dezvolt public, pentru ca nu s-a ajuns deocamdata la o concluzie, la o varianta certa, fezabila”, a precizat Gorghiu, intrebata pe aceasta tema, la Senat.

Ea a spus ca legitimitatea unui primar ar trebui sa fie mult mai importanta decat „securizarea” pe care un ales o doreste.

„Dupa Revolutie incoace, de cinci ori am votat in sistem de alegeri in doua tururi pentru primari. (…) Nu stiu daca vom castiga mai multe primarii, daca vom pierde cateva, cert este ca nu vreau sa mai vad nici eu si nici colegii mei ca peste 30% din primarii din Romania, inclusiv cel din Bucuresti, sunt alesi cu o mana de voturi. Adica legitimitatea unui primar ar trebui sa fie mult mai importanta, decat securizarea pe care un primar si-o doreste”, a explicat senatorul PNL, citata de Agerpres.

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a declarat luni seara ca, in niciun caz, liberalii nu vor renunta la alegerile in doua tururi, acestea fiind „o borna fara de care nu mergem mai departe”.

„Noi ne dorim, in primul si in primul rand doua tururi de scrutin. Eu si altii ne dorim si anticipate. Alegeri in doua tururi reprezinta cererea electoratului de dreapta, si nu numai, 84% dintre romani isi doresc alegeri in doua tururi.

Este obligatia noastra de a milita pentru acest lucru. Este o obligatie in fata alegatorilor. Doua tururi este o borna fara de care nu mergem mai departe”, a declarat Rares Bogdan la Digi24.

„Am avut o hotarare luata in unanimitate in Biroul Politic National ca PNL sustine alegerea in doua tururi ca fiind prioritatea numarul 1 a noastra. De asemenea, niciun senator sau deputat nu va vota pentru caderea Guvernului Orban”, a adaugat Bogdan.

Mai mult despre: ,


Comentarii: