Italia anunta noi restrictii: numarul persoanelor care pot fi invitate la domiciliu este limitat la sase

externe

Italia a anuntat marti noi restrictii in spatiile public si privat, in incercarea de a controla avansul pandemiei intr-o tara care a inregistrat deja peste 36.000 de decese legate de Covid-19, informeaza AFP.

Decretul, semnat de premierul Giuseppe Conte pentru 30 de zile, interzice barurilor si restaurantelor sa serveasca clientii aflati in picioare dupa ora 21,00.

De asemenea, sunt interzise petrecerile atat in interior cat si in exterior iar numarul persoanelor care pot fi invitate la domiciliul este limitat la sase.

Italia a inregistrat 4.619 noi cazuri luni, o cifra care nu mai fusese intalnita din aprilie dar care pare sa se fi stabilizat si este inferioara ratelor de infectare observate in tari precum Franta sau Spania.

Italia incearca sa evite o noua carantina generalizata, asa cum s-a intamplat in primavara, o decizie care a afectat puternic activitatea in a treia economie a zonei euro.

Decretul a fost negociat cu regiunile, direct responsabile de gestionarea problemelor sanitare, dar seful guvernului nu a exclus pe viitor masuri mai dure, daca situatia va continua sa se deterioreze.

De asemenea, timp de o luna sunt interzise sporturile de contact intre prieteni si excursiile scolare. Casatoriile si botezurile pot avea loc cu maxim 30 de persoane.

De saptamana trecuta, purtatul mastii, deja respectat pe scara mare, a devenit obligatoriu pe intregul teritoriu al tarii.

In paralel, Italia a relaxat protocolul sanitar legat de carantina cazurilor de contact si izolarea cazurilor pozitive.

Pana in prezent, in cazul unui test pozitiv regula era 14 zile de izolare si doua teste negative la capatul acestei perioade pentru a putea parasi locuintele.

De acum carantina va fi de 10 zile dintre care ultimele trei fara simptome si un singur test negativ va fi suficient pentru a stabili ca o persoana este vindecata.

Mai mult despre:

Comentarii: