„Iti dam ce vrem noi, nu ce vrei tu”. Aroganta strivitoare a PSD in fata unui jurnalist care vrea sa afle la ce TV-uri a dat bani partidul. Bani publici

politica

Jurnalistul Cristian Andrei (Europa Libera) se incapataneaza sa solicite liderilor PSD sa dezvaluie catre care trusturi de presa a distribut, anul trecut, peste 40 de milioane de lei din subventia de la stat. Oficial, banii au fost dati pentru „presa si propaganda”, insa PSD refuza sa spuna concret unde au ajuns acesti bani.

„‘Iti dam ce vrem noi, nu ce vrei tu’. Acesta a fost raspunsul primit din partea unui lider PSD cand am incercat o discutie fata in fata despre solicitarile pe 544. Mentalitatea nu e o surpriza, nici macar nu se ascund sa isi afiseze aroganta. Reformarea PSD sau alte sintagme vandute pentru a curata partidul de trecut sunt doar pentru cei care cred in povesti. Oamenii au puterea si o folosesc in dispretul legii.

Stiati ca PSD a platit intr-o singura luna pentru promovarea in presa si propaganda de 6 ori mai mult decat a platit USR intr-un an? Sunt sigur ca prea putini stiu asta. 7 milioane de lei a platit PSD in decembrie.

PSD si-a concentrat intregul buget pentru a cumpara spatiu media. 71% din buget – adica 40 de milioane de lei in 2021. Ciolacu si Stanescu sunt mari investitori in media, dar nu spun si unde. Cu banii publici se joaca cum vor muschii lor.

Pentru ca sistemul total gresit sa perpetueze, partidele nu au cheltuit nici macar 50% din suma primita. 122 de milioane de lei apar ca au ramas in conturi.

Adica peste 20 de milioane de euro intr-un singur an. In acest timp, filialele traiesc din cotizatiile stranse de la primari, consilieri, parlamentari, dar nu prea au angajati. Ii folosesc pe cei de la cabinetele parlamentare, platiti tot din bani publici, dar nu din banii partidelor.

(…) Nu uitati, toti banii folositi sunt bani publici. PSD, ce ai cumparat cu 40 de milioane de lei?”, intreaba Cristian Andrei intr-un mesaj public.

Citeste si: „PSD, respecta legea, ai pierdut procesul!”. Lupta unui jurnalist pentru a scoate la iveala contractele PSD cu trusturile TV: „Ciolacu a secretizat toate contractele semnate in perioada sa in fruntea PSD”

Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Radu Oprea, a refuzat din nou, saptamana trecuta, in conferinta de presa a PSD, sa spuna catre care publicatii si televiziuni a livrat peste 40 de milioane de lei in cursul anului 2021. Intrebat insistent de jurnalistul Cristian Andrei (Europa Libera) unde au mers banii, bani care provin din subventia de la stat, Oprea a raspuns sfidator.

Iata dialogul din conferinta de presa a PSD:

Cristian Andrei (Europa Libera): PSD a platit anul trecut zeci de milioane de lei catre presa si propaganda. Ne puteti spune ce ati platit?

Radu Oprea (PSD): Ati primit raspuns scris de la PSD

Cristian Andrei (Europa Libera): PSD nu a raspuns. Ce anume a platiti PSD cu peste 40 de milioane de lei in 2021? Ati platit articole de presa, aparitii la televizor, interviuri? Ce anume ati platit?

Radu Oprea (PSD): Ati primit un raspuns de la PSD.

Cristian Andrei (Europa Libera): Domnule Oprea, raspunsul PSD nu contine raspunsul la aceasta intrebare. Ce a platit PSD?

Radu Oprea (PSD): Toate cheltuielile sunt auditate si in conformitate cu legea.

Cristian Andrei (Europa Libera): Ce anume a platit PSD cu perste 40 de milioane de lei pentru ca publicul sa fie informat? Ne puteti spune?

Radu Oprea (PSD): Eu v-am raspuns ca ati primit un raspuns la aceasta intrebare.

Cristian Andrei (Europa Libera): Ce scrie in raspuns?

Radu Oprea (PSD): Este un raspuns formulat de PSD. Aceste cheltuluieli nu vior fi comunicate pentru ca sunt in baza anumitor contracte care au un caracter confidential.

Cristian Andrei (Europa Libera): PSD refuza sa raspunda, asta a raspuns PSD. Sunteti informat ca sunt trei procese pierdute de PSD pe legea 544, privind dreptul la informare publica? De ce nu respectati decziile?

Radu Oprea (PSD): Raspunsul este formulat de specialisti si in conformitate cu legea.

Cristian Andrei (Europa Libera): Cand va decide PSD sa spuna ce a platit cu 40 de milioane de lei?

Radu Oprea (PSD): Va multumesc inca o data, ati primit raspuns in scris.

Jurnalistul Cristian Andrei a reactionat ulterior si pe pagina sa de Facebook: „Tupeul PSD. (…)  Acesta este nivelul dialogului cu PSD. Arunca bani publici in piata, multi bani publici, si apoi se cred deasupra legii. Aroganta a revenit la guvernare”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: