Jaf urias in comunele pesediste din Dolj. Olguta Vasilescu acuza insa Ardealul ca primeste prea multi bani – Video

politica

Un noua ancheta realizata de Recorder scoate in evidenta jaful generalizat din comunele conduse de primari PSD din Oltenia, in special din judetele Olt si Dolj. Acestia au platit sume uriase pentru introducerea de alimentare cu apa, la preturi supraevaluate de sute de ori, in conditiile in care apa nu este potabila.

„Am vrut sa aflam unde s-au scurs banii europeni care ar fi trebuit sa imbunatateasca vietile a milioane de romani si am descoperit o adevarata catastrofa: licitatii cu castigatori cunoscuti dinainte, firme de partid care umfla preturile de sute de ori, lucrari facute doar pe hartie si echipamente performante inlocuite cu cele mai ieftine instalatii, retele de apa care cedeaza la scurt timp dupa inaugurare sau care le livreaza cetatenilor apa contaminata cu bacterii fecale pe post de apa potabila, institutii de control politizate, asistand pasive la fraudarea fondurilor europene”, relateaza Alex Nedea de la Recorder.

Unul dintre primarii cu care a vorbit este Preda Cristache (PSD) din Gangiova (Dolj). Acesta a recunoscut senin situatii scandaloase privind contracte supraevaluate de sute de ori pentru retelele de apa.

„Statisticile oficiale ridica mari semne de intrebare cu privire la lucrarile de infrastructura din zona Olteniei. In judetul Dolj s-au alocat, in ultimii 12 ani, 140 de milioane de euro pentru retele de apa si canal, dar efectele acestor investitii sunt inexistente. In loc sa creasca numarul persoanelor racordate la o retea de apa, a scazut in aceasta perioada cu 17.000, conform INS”, afirma Recorder.

Localnicii sunt indignati de ce se intampla.  „Un put e ridicat la valoarea de un miliard doua sute. Ba, da-l dracu de put cu mama lui, ca am facut si noi fantani si stim si noi cat costa un put. Ca ne avem bine cu Olguta, ca ne avem bine cu dracu sa ne mai pieptene”, afirma indignata o femeie din Dolj, care pomeneste astfel numele Olgutei Vasilescu.

Judetul Dolj este condus de cuplul Olguta Vasilescu-Claudiu Manda, majoritatea primarilor fiind de la PSD.

Lia Olguta Vasilescu si sotul ei, Claudiu Manda, au lansat vineri mai multe atacuri la adresa ardelenilor, in cadrul conferintei judetene de alegeri a PSD Dolj.

„Sunt foarte multe trosoane de autostrazi deschise doar in zona Ardealului, nimic pe sud. Nimic pe Moldova. De ce? De ce toate guvernarile de dreapta s-au dus numai pe zona aia? E corect sa fie asa?

(…) De ce este subfinantat drumul expres Pitesti Craiova? Stiti ca la ora actuala constructorii lucreaza pe avansul care s-a platit de catre guvernarea PSD?”, a atacat Lia Olguta Vasilescu, presedinte PSD Craoiva, in cadrul unui discurs sustinut in fata pesedistilor din Dolj.

La randul sau, Claudiu Manda, presedinte PSD Dolj, a sugerat ca pe ardeleni nu-i ajuta capul intrucat voteaza „cu dreapta” desi partidele de dreapta „le-a taiat din salarii, a dus economia in jos”.

„Ce se intampla acolo in Ardeal, in care de fiecare data cand guvernarea de dreapta le-a taiat din salarii, a dus economia in jos, au dovedit ca nu sunt in stare sa guverneze, si de fiecare data cand sunt alegeri voteaza cu dreapta ca este in trend. Nu inteleg, dar probabil ca pana la urma o sa inteleg”, a declarat Claudiu Manda.

Mai mult despre:


Comentarii: