Jale printre borfasi, au cheltuit degeaba banii. Reactia transanta a Ambasadei SUA fata de scrisoarea lui Giuliani

news

Purtatorul de cuvant al Ambasadei SUA la Bucuresti Donald L. Carroll transmite, referindu-se la scrisoarea adresata autoritatilor romane de avocatul presedintelui Donald Trump Rudolph Giuliani pe tema protocoalelor cu SRI, ca Guvernul SUA nu comenteaza opiniile unor persoane fizice, cetateni americani si invoca declaratia comuna a Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti si a principalilor parteneri europeni ai Romaniei, din 28 iunie, potrivit careia pana recent, Romania a demonstrat un progres considerabil in combaterea coruptiei si construirea unui stat de drept eficient, romanii fiind incurajati sa continue pe aceasta cale si in care este exprimata ingrijorarea cu privire la efectele unor moridicari ale Codurilor penal si de procedura penala.

„Guvernul SUA nu comenteaza opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetateni americani”, a transmis purtatorul de cuvant al Ambasadei SUA la Bucuresti, la solicitarea News.ro, precizand ca Giuliani este cel care poate face precizari cu privire la „declaratiile prezentate ca fiind ale sale”.

Citeste si: Cinci milioane de dolari, atat i-a costat pe borfasi scrisoarea lui Giuliani. Afacere dezvaluita de o jurnalista bine informata

De asemenea, Donald L. Carroll invoca declaratia comuna a Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti si a principalilor parteneri europeni ai Romaniei, din 28 iunie, conform careia „pana recent, Romania a demonstrat un progres considerabil in combaterea coruptiei si construirea unui stat de drept eficient”, iar romanii sunt incurajati „sa continue pe aceasta cale”.

„Urmarim cu atentie schimbarile la codurile penal si de procedura penala si ne mentinem ingrijorarea ca mai multe dintre ele pot impiedica cooperarea internationala in domeniul aplicarii legii si pot afecta negativ lupta impotriva unei serii de infractiuni”, este o alta afirmatie din document invocata de reprezentantul ambasdei, precum si cea in care partile implicate sunt incurajate „sa reexamineze raspunsul expertilor juridici romani precum Consiliul Superior al Magistraturii si al expertilor internationali cum sunt Grupul Statelor impotriva Coruptiei (GRECO) al Consiliului Europei si Comisia de la Venetia”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: