UPDATE Japonezii au primit o veste socanta. Imparatul Akihito vrea sa ABDICE

externe

Imparatul Akihito al Japoniei a anuntat ca intentioneaza sa abdice in urmatorii ani, a informat miercuri seara televiziunea publica japoneza NHK, relateaza BBC News si The Associated Press, citate de news.ro.

UPDATE Imparatul Japoniei nu are intentia de a abdica, a precizat joi Palatul imperial japonez, dupa ce in ajun postul public de radioteleviziune japonez NHK anuntase ca Akihito intentioneaza sa abdice in anii urmatori, fara a mentiona motivele acestei intentii, una fara precedent in istoria moderna a tarii, transmite AFP.

Imparatul Akihito, in varsta de 82 de ani, doreste sa se retraga si sa transmita titlul, in cazul in care i s-ar reduce indatoririle oficiale, potrivit NHK. In ultimii ani, el si-a evocat varsta inaintata, iar Casa Imperiala a sugerat sa i se reduca atributiile.

Potrivit BBC, imparatul, care a avut probleme de sanatate in ultima perioada, nu a prezentat motivul unei asemenea decizii. Este necunoscut daca el vrea sa se retraga din cauza problemelor de sanatate sau daca doreste sa-i succeada fiul sau, printul mostenitor Naruhito, scrie AP.

Ultima succesiune a unui imparat japonez in viata a avut loc in urma cu aproximativ 200 de ani. Imparatul Akihito este seful statului nipon de 27 de ani, iar abdicarea sa va reprezenta o decizie fara precedent in istoria Japoniei moderne.

Urmatorul in linia succesiunii la tron este printul mostenitor Naruhito, in varsta de 56 de ani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: