Japonia nu vrea sa aiba de a face cu REFUGIATII. A respins 99% dintre cererile de azil

externe

Japonia a respins in 2015 aproape toate solicitarile de azil, acceptand doar 27 de refugiati, o situatie criticata de aparatorii drepturilor omului, transmite AFP, citata de Agerpres.

Ministerul nipon al Justitiei a indicat sambata ca Japonia a primit anul trecut un numar record de 7.586 de cereri pentru obtinerea statutului de refugiat, peste 99% din acestea fiind respinse. Printre cei care au obtinut acest statut figureaza trei sirieni, sase afgani, trei etiopieni.

Japonia este reticenta la ideea de a accepta refugiati in societatea sa omogena. Cu toate acestea, ministerul mentionat a precizat ca numarul refugiatilor primiti in Japonia a crescut in 2015, in raport cu anii 2014 si 2013, cand statutul de refugiat a fost obtinut de 11 si, respectiv, 6 persoane.

Organizatia japoneza pentru refugiati a apreciat insa ca, in pofida acestor progrese, numarul celor care primesc statut de refugiat in Japonia ar trebui sa fie mai mare.

Agentia citata noteaza ca, potrivit Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati (HCR), in Japonia au statut de refugiat 2.419 de persoane, in timp ce in Turcia sunt 1,8 milioane in aceasta situatie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: