externe

Joe Biden o vrea tot pe Kamala Harris ca vicepresedinte pentru candidatura din 2024

Presedintele Joe Biden si-a lansat oficial campania de realegere, vicepresedintele Kamala Harris urmand sa joace din nou un rol-cheie in candidatura sa la Casa Alba din 2024, scrie Newsweek.

Marti, Biden si-a anuntat decizia mult asteptata de a candida pentru un al doilea mandat, iar Harris i-a fost alaturi intr-un videoclip de trei minute care a inclus clipuri si imagini cu vicepresedintele de peste o duzina de ori.

Lansarea campaniei semnaleaza ca, in pofida sentimentelor unor membri ai partidului lor ca Biden ar fi trebuit sa isi aleaga un alt vicepresedinte, presedintele a decis sa o includa pe Harris in candidatura sa din 2024.

„[Harris] face parte in mare masura din echipa care a castigat alegerile din 2020 cu o marja decisiva. Este un semn ca campania lui Biden o considera un atu important”, a declarat consultantul politic Jay Townsend pentru Newsweek.

Unii sceptici s-au intrebat daca Biden ar fi trebuit sa o aleaga din nou ca vicepresedinte, citand ratingurile scazute si intrebandu-se daca a facut suficient pentru a se defini in rolul sau istoric de: prima femeie, prima persoana de culoare si prima americanca de origine asiatica, care a fost vicepresedinte.

Cota de popularitate a lui Biden si a lui Harris ramane scazuta, potrivit mediilor de sondaj FiveThirtyEight, dar procentul de aprobare de 40% al lui Harris este chiar mai mic decat cel de 42% al lui Biden. Harris a fost tinta atacurilor republicanilor in legatura cu modul in care a gestionat imigratia la granita dintre SUA si Mexic.

Dar strategul democrat si presedintele Gordon Group, Michael Gordon, a declarat pentru Newsweek ca este putin probabil ca criticile aduse activitatii lui Harris in calitate de vicepresedinte sa il descurajeze pe Biden sa o selecteze pentru 2024.

„Vicepresedintii sunt renumiti pentru ca sunt priviti cu dispret, iar ea si-a primit partea ei”, a declarat Gordon luni, inainte de anuntarea oficiala a campaniei de realegere a lui Biden. „Dar ea va fi cu siguranta in echipa lui anul viitor”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata pe canalul Sf. Gheorghe.…

24 de minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

58 de minute ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

O oră ago