life

Joe Biden si-a facut datoria. Chip si Chocolate nu ajung anul acesta in farfurii

Presedintele american, Joe Biden, a facut uz, luni, de prerogativele sale prezidentiale pentru a gratia doi curcani din Carolina de Nord inainte de Ziua Recunostintei, potrivit CNN.

„Chip” si „Chocolate”, doi mari curcani albi, au primit numele dupa aroma preferata de inghetata a lui Joe Biden.

Presedintele s-a folosit de rezultatele recentelor alegeri pentru a face cateva glume si jocuri de cuvinte, precum cea despre „valul rosu ”care nu a mai avut loc, dar posibil sa fie declansat de Commander, cainele sau, in cazul in care varsa sucul de merisor cu care se serveste friptura de curcan.

„S-a votat, voturile au fost numarate si verificate, fara turism electoral si fara jocuri murdare. Singurul val rosu din acest sezon va fi daca ciobanescul Commander va rasturna sosul de merisoare”, a spus Biden pe gazonul de la Casa Alba.

Presedintele a glumit ca cele doua pasari vor veni la Washington in 2024.

Conform traditiei, Biden l-a desemnat pe Chocolate drept Curcanul National de Ziua Recunostintei, dar ambele pasari au fost gratiate.

Cand si-a inceput remarcile in dimineata crocanta de noiembrie, Biden a glumit ca va fi scurt pentru ca „nimanui nu-i place cand curcanul este rece”.

Onorabilele pasari au sosit la Washington in weekend si au fost cazate la hotelul Willard din apropiere, pasrticipand duminica la o conferinta de presa.

Ceremonia, intr-o atmosfera destinsa, este o traditie anuala la Casa Alba insotita, adeseori de glume.

Legenda spune ca fiul lui Lincoln i-a cerut tatalui sau sa crute un curcan care ii era animal de companie si care ar fi trebuit sa faca parte din cina lor de Ziua Recunostintei.

Prima gratiere documentata a curcanilor a a avut loc in 1953, odata cu presedintele John F. Kennedy, desi nu a prins imediat. Chiar daca presedintele Gerald Ford l-a gratiat pe presedintele Richard Nixon, niciunul dintre ei nu a decis sa gratieze oficial niciun curcan.

Gratierea curcanului a devenit o norma obisnuita la Casa Alba in 1989, cand presedintele George H.W. Bush a reinviat traditia, acum un element de baza al sezonului sarbatorilor de la Casa Alba.

Predecesorii lui Biden si-au condimentat gratierea cu curcan si glume politice.

Anul trecut, Biden i-a iertat pe Peanut Butter (Unt de arahide) si Jelly (Jeleu), recunoscand ca a revenit la traditiile de Ziua Recunostintei pe fondul pandemiei de Covid-19.

„In cele din urma, Peanut Butter si Jelly au fost selectati in functie de temperament, aspectul si, banuiesc, statutul de vaccinati”, a glumit presedintele. „Da, in loc sa fie mancati, acesti doi curcani si-au facut boosterul.”

Fostul presedinte Donald Trump a facut glume pe baza incercarilor de suspendare a sa din functie in 2019, spunand multimii ca acesti curcanii „au primit deja citatii pentru a aparea in subsolul lui Adam Schiff”.

Iar fostul presedinte Barack Obama a spus: „Da – vreau sa luam o pauza si sa recunoastem marii curcani care nu au fost atat de norocosi, care nu au apucat sa calatoreasca cu trenul sosului spre libertate. Care si-au intampinat soarta cu curaj si sacrificiu si au dovedit ca nu sunt gaini fricoase.”

Chocolate and Chip se vor retrage la Universitatea de Stat din Carolina de Nord.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Un barbat si o femeie au incendiat un Coran la Malmo, inaintea inceperii saptamanii Eurovision – VIDEO

Un barbat si o femeie au dat foc vineri unei copii a Coranului in orasul…

8 minute ago

4 mai, Ziua Nationala a Inimii. Bolile cardiovasculare, principala problema de sanatate in Europa

In fiecare an, in 4 mai, este aniversata Ziua Nationala a Inimii. A fost instituita…

39 de minute ago

Cum va fi vremea de Paste? Vreme calda, dar cer inorat si ploi izolate

In zilele care vor urma, in anumite regiuni ale tarii, mai ales in prima zi…

O oră ago

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

12 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

13 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

14 ore ago