externe

Un barbat si o femeie au incendiat un Coran la Malmo, inaintea inceperii saptamanii Eurovision – VIDEO

Un barbat si o femeie au dat foc vineri unei copii a Coranului in orasul suedez Malmo, cu o zi inainte sa inceapa festivitatile legate de cunoscutul concurs muzical Eurovision, informeaza dpa, citata de Agerpres.

Un clip video in care apar doua persoane dand foc cartii sfinte a islamului a fost transmis in direct pe platforma TikTok.

Un drapel palestinian a fost ars in timpul actiunii care a avut loc in centrul orasului Malmo, nu departe de cele doua locuri in care se va desfasura concursul Eurovision.

Politia suedeza a fost criticata pentru ca a permis arderea Coranului atat de aproape de locul in care va avea loc un eveniment important.

Arderile Coranului in Danemarca si Suedia anul trecut au dus la reactii de furie si uneori proteste violente in tari cu majoritate musulmana, dar in Suedia astfel de actiuni intra sub incidenta legislatiei privind libertatea de exprimare si sunt legale.

Timp de o saptamana incepand de sambata, in orasul din sudul Suediei vor avea loc numeroase concerte si petreceri, culminand cu marea finala de pe 11 mai.

Un total de peste 100.000 de vizitatori sunt asteptati in Malmo pentru festivitatile care vor avea loc saptamana viitoare.

Pe langa evenimente muzicale, au fost anuntate mai multe actiuni de protest in legatura cu razboiul din Gaza, demonstratii atat pro-palestiniene, cat si pro-israeliene.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

21 de minute ago

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

13 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

13 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

14 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

14 ore ago