„Jos mascarada! Jos abuzul!”. Scandal in Parlament intre Tariceanu si Robert Turcescu

politica

Un nou scandal a avut loc, luni, in plenul Parlamentului. Deputatul Robert Turcescu a protestat dupa ce conducerea celor doua camere a stabilit ca reprezentantii PMP nu au ce cauta in comisiile de control ale SIE si SRI. Tariceanu a raspuns in bataie de joc.

Seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca, potrivit algoritmului parlamentar, PMP nu are dreptul la reprezentare in cele doua comisii. La auzul vestii, Robert Turcescu a reactionat furios:

„Sa citim impreuna art. 64 din Constitutie, care spune ca Biroul permanent si comisiile parlamentare se alcatuiesc conform configuratiei politice a fiecarei Camere. Faptul ca PMP, prin jocul desfasurat in aceasta dimineata, nu primeste niciun loc in Comisiile SRI si SIE este un abuz. Ceea ce se intampla azi este un abuz, PMP va refuza sa participe la o astfel de mascarada, de abuz, ne retragem de la aceasta sedinta”, a spus Turcescu

Dupa ce si-a incheiat discursul Robert Turcescu, Tariceanu a exclamat: ”Jos, mascarada! Jos, abuzul!”, ceea ce a starnit hohote de ras in sala. Printre cei care au ras batjocoritor s-a aflat si Liviu Dragnea, care era prezent in prezidiu alaturi de Tariceanu.

Ulterior, Robert Turcescu a continuat sa sustina, pe holurile Palatului Parlamentului, ca „s-a intamplat un abuz”.

„Cel mai important lucru, pe care trebuie sa-l spun de la bun inceput, este acela ca electoratul PMP are dreptul sa fie reprezentat in aceste doua comisii extrem de importante — comisiile SRI si SIE. Prin jocurile unor lideri politici (…), PMP nu are niciun loc in Comisiile de control asupra activitatii SRI si SIE, ceea ce este un abuz, si am decis sa nu participam la un astfel de abuz. (…) Ce argument logic sta in picioare fata de ceea ce a comis practic un grup restrans de indivizi, care incearca sa manipuleze in felul acesta si opinia publica, dar si accesul unui partid legitim aflat in Parlamentul Romaniei de a avea reprezentanti in aceste comisii”, a argumentat Turcescu.

Potrivit acestuia, „contextul este aparte”, mai ales cand dupa „scandalul Ghita” se discuta foarte intens despre nevoia de a pune sub un control parlamentar adevarat, „nu mimat”, atat SRI, cat si SIE.

„PMP este un partid care prin vocile lui, in frunte cu presedintele Traian Basescu, a ridicat in ultimul an mai ales cu voce tare problema acestui control parlamentar necesar asupra SRI si SIE. Ei bine, poate tocmai asta ii deranjeaza pe acesti baieti, ii intreb pe cei care au decis astazi sa scoata PMP din comisiile SRI si SIE — i-a speriat cineva? I-a speriat ceva? (…) Puteam ridica niste probleme de reformare a acestor servicii. Vom asista din pacate, in continuare, la felul in care se acopera, nu se doreste transparentizarea acestor servicii si nici probabil reformarea acestui control parlamentar, care are nevoie de un altfel de abordare. Controlul parlamentar asupra SRI si SIE trebuie sa fie o realitate, sa nu mai fie mimat. Ceea ce vedem in ultimii ani a fost o mimare a acestui control”, a adaugat el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: