Judecatorii CCR se grabesc, s-a aflat cand va fi publicata motivarea in cazul Kovesi. Infractorii sunt nemultumiti, ce va contine documentul

news

Surse citate de Antena 3 anunta ca motivarea CCR in cazul Kovesi va fi citita joi in plenul Curtii.

Sursele afirma ca in motivare nu va fi prevazut un termen in care presedintele va trebui sa emita decretul de revocare a lui Kovesi.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca asteapta motivarea Curtii Constitutionale in ceea ce priveste decizia referitoare la revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, subliniind ca procurorii nu trebuie sa fie „controlati politic” iar autoritatea ministrului Justitiei ar trebui sa fie folosita pentru a-i apara pe acestia.

”Astept motivarea Curtii. (…) Personal, sunt convins ca procurorii trebuie sa fie independenti. Procurorii in niciun caz nu trebuie sa fie controlati politic. Nu pot fi in subordinea unui politician. (…) In Constitutie avem un articol care spune ca procurorii functioneaza sub autoritatea ministrului. Eu inteleg ca ministrul are sau ar trebui sa aiba o autoritate in domeniu si sa o foloseasca pentru a-i apara pe procurori. (…) Autoritatea ministrului ar trebui sa fie orientata spre inlesnirea muncii procurorilor. (…) Eu iau in calcul sa respect statul de drept in Romania, sa am grija, atata cat pot, sa ramana procurorii independenti, cu respectarea Constitutiei”, a spus seful statului, la Palatului Cotroceni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Comentarii: