Judecatorii din Maramures anunta blocarea alegerilor locale in semn de protest fata de eliminarea pensiilor de serviciu

news

Magistratii Tribunalului Maramures au decis, miercuri, suspendarea activitatii de judecata pe perioada nedeterminata si refuza sa participe la constituirea Birourilor Electorale Judetene pentru alegerile din acest an.

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Maramures transmis miercuri, judecatorii vor formula un punct de vedere privind adoptarea proiectului de lege vizand abrogarea dispozitiilor legale care consacra pensia de serviciu.

„La nivelul Tribunalului Maramures a fost convocata, miercuri, Adunarea generala extraordinara a judecatorilor, in vederea formularii unui punct de vedere privind adoptarea proiectului de lege vizand abrogarea dispozitiilor legale care consacra pensia de serviciu. Judecatorii Tribunalului Maramures au hotarat suspendarea activitatii de judecata pe perioada nedeterminata, cu exceptia cauzelor urgente, masura care opereaza incepand cu data de 29 ianuarie. De asemenea, judecatorii Tribunalului Maramures au stabilit ca urmeaza a refuza participarea la constituirea Birourilor Electorale Judetene in anul 2020 cu prilejul desfasurarii alegerilor locale si parlamentare”, se arata in comunicat, citat de Mediafax.

Judecatorii Tribunalului Maramures cer celor implicati in garantarea independentei magistratilor si asigurarea normalei functionari a justitiei ca serviciu public normarea activitatii judecatorilor prin raportare la volumul de activitate al judecatorilor din Uniunea Europeana si reconfigurarea situatiei personalului din instante, atat prin adaptarea schemelor de personal – judecatori si personal auxiliar de specialitate, cat si prin asigurarea ocuparii tuturor posturilor vacante din sistem.

„Solicitam asigurarea resurselor materiale adecvate in scopul desfasurarii in conditii optime a actului de justitie – sedii instante, infrastructura informatica etc, stabilitatea legislativa necesara asigurarii predictibilitatii actului de justitie si revenirea asupra masurii abrogarii pensiei de serviciu, in conditiile in care aceasta reprezinta o garantie a independentei magistratilor, respectiv o obligatie asumata la nivel international de catre Statul Roman”, se mai arata in comunicatul Tribunalului Maramures.

O decizie de suspendare a activitatii de judecata a fost luata, miercuri, si de magistratii Judecatoriei Baia Mare.

Mai mult despre:


Comentarii: