Judecatorii l-au scapat pe Mircea Beuran de arestul preventiv. Au respins solicitarea procurorilor DNA

news

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au respins, vineri, solicitarea DNA ca Mircea Beuran sa fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Ei au decis ca Beuran sa fie amplasat in arest la domiciliu. Hotararea nu este definitiva.

Medicul Mircea Beuran a fost retinut joi, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. PSD a sarit imediat in apararea lui Beuran.

Potrivit unui comunicat al DNA, Mircea Beuran indeplinea la data faptei functiile de presedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, sef al Disciplinei Chirurgie Generala, conducator de doctorat si profesor universitar chirurgie generala in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti.

In ordonanta procurorilor se arata ca, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran a acceptat si primit de la o persoana, medic intr-o unitate spitaliceasca din Bucuresti (martor in cauza), suma de 10.000 euro, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.

Concret, Beuran este acuzat ca a primit banii respectivi atat pentru a propune in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar in specialitatea chirurgie generala, pe o perioada determinata, cat si pentru a asigura castigarea acestui concurs de catre medicul care i-a dat mita.

Procurorii noteaza ca, pana in prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs.

DNA mentioneaza ca dosarul a fost deschis ca urmare a sesizarii depuse de medicul care l-a mituit pe Beuran.

Joi dimineata, anchetatorii au descins la locuinta lui Mircea Beuran, dar si la Spitalul de Urgenta Floreasca, de unde au fost ridicate mai multe documente.

Dupa mai multe ore de perchezitii, Beuran a fost adus la DNA, iar procurorii au decis sa-l retina pentru 24 de ore.

Mircea Beuran a fost seful Sectiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca, el fiind demis in luna ianuarie, dupa ce o femeie a decedat in urma unor arsuri suferite pe masa de operatie.

Mai mult despre:

Comentarii: