Judecatorii rusi au respins apelul reporterului american Evan Gershkovich, care va ramane in arest

externe

Evan Gershkovich, arest, Rusia, spionaj

Un tribunal din Moscova a respins aseara apelul reporterului american Evan Gershkovich impotriva prelungirii cu trei luni a arestului preventiv pentru acuzatii de spionaj, anunta agentiile rusesti de stiri.

Gershkovich, reporter la The Wall Street Journal si fost jurnalist al Moscow Times, contestase decizia judecatorului din august de a-i prelungi detentia pana la 30 noiembrie. Tribunalul orasului Moscova a decis marti sa mentina decizia initiala, potrivit postului de stiri independent Sota.

Jurnalistul independent Vasili Polonski a prezentat imagini cu Gershkovich in interiorul unei incinte de sticla pentru inculpati, in asteptarea sedintei de judecata. Polonski a declarat ca audierea a avut loc cu usile inchise.

Conform legislatiei ruse, persoanele condamnate pentru spionaj risca o pedeapsa maxima de 20 de ani de inchisoare. Gershkovich a fost retinut in martie in timpul unei calatorii de reportaj in Urali si acuzat de spionaj – acuzatii pe care el, guvernul american si The Wall Street Journal le neaga vehement.

Cazul sau marcheaza prima data cand un jurnalist occidental a fost arestat pentru acuzatii de spionaj in Rusia de la sfarsitul Razboiului Rece. Rusia a ingreunat accesul jurnalistilor occidentali la acreditare si la activitatea in interiorul granitelor ei de cand a lansat anul trecut ostilitati la scara larga impotriva Ucrainei.

Mai multi cetateni americani au fost condamnati la pedepse grele in Rusia in ultimii ani, iar Washingtonul acuza Moscova ca ii foloseste ca moneda de schimb pentru a obtine eliberarea rusilor detinuti in SUA.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: