Judecatorul Cristi Danilet scoate in evidenta demagogia lui Tariceanu. CCR a dat mai multe decizii similare cu cea legata de DNA, insa nimeni nu a cerut demisii

news

Judecatorul Cristi Danilet a descoperit ca CCR a dat, din 1992 pana acum, 12 decizii privind conflicte de natura constitutionala intre autoritatile publice insa niciodata pana acum nu s-au solicitat demisii sau cercetarea disciplinara a celor „responsabili”.

„Am cautat pe site-ul Curtii Constitutionale sa vad ce conflicte intre autoritati au fost gasite pana acum. Iata ce am constatat: din 1992 pana azi CCR a solutionat 22 de sesizari privind conflicte juridice de natura constitutionala intre autoritatile publice.

Dintre acestea, au fost admise 12:
– 3 impotriva Senatului (in anul 2012);
– 2 impotriva Parlamentului (in 2010);
– 1 impotriva Guvernului (in 2012);
– 2 impotriva ICCJ (in 2008);
– 2 impotriva PICCJ (in 2008 si cel de ieri, din 2017);
– 2 impotriva Presedintelui tarii (in 2007 si 2008).

Nu am auzit vreodata de demisii sau cercetari disciplinare ale celor ‘responsabili’”, a scris Cristi Danilet pe Facebook.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a solicitat demisia Laurei Codruta Kovesi dupa ce CCR a decis ca DNA a incalcat separatia puterilor in stat.

„In orice stat de drept, o decizie ca aceea a CCR, ar fi fost urmata de demisia sefului institutiei care a incalcat un principiu fundamental al democratiei: separatia puterilor in stat. Refuzul de a demisiona este inca o dovada a ceea ce as numi: coruptia de putere. Am spus si repet: puterea absoluta corupe absolut. Din pacate, DNA a actionat in logica institutiilor opresive din statul comunist, convinse ca au toata puterea si ca nimeni nu le poate sta in cale. Decizia CCR este una istorica si cred ca stopeaza ofensiva unor institutii nedemocratice de a prelua toata puterea in Romania. Ca presedinte al Senatului, camera superioara a forului democratic suprem, nu pot decat sa sper ca in institutiile nedemocratice mai sunt oameni care au suficienta responsabilitate pentru a intelege ca lucrurile trebuie sa se schimbe”, a afirmat, luni, Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: