analize

Judecatorul Danilet desfiinteaza intoxicarile lui Dragnea si Tariceanu: „Referendumul pe justitie va avea efecte obligatorii”

Judecatorul Cristi Danilet anunta ca referendumul pe justitie va avea efecte obligatorii daca va fi validat si daca majoritatea romanilor care se prezinta la urne va vota ‘Da’. El desfiinteaza astfel propaganda PSD-ALDE, care sustine ca referendumul este doar „un sonda de opinie” si ca este „consultativ”.

„Daca majoritatea celor care vor vota ‘Da’ la referendum atunci acest referendum are un efect obligatoriu. Insasi CCR spune intr-o decizie celebra din 2012 urmatoarele: ‘Indiferent ca referendumul este unul consultativ sau unul decizional, efectele acestuia sunt obligatorii’. Asadar, Parlamentul sau Guvernul atunci cand intocmesc un proiect de act normativ trebuie sa tina cont de vointa poporului exprimata prin referendum. Daca poporul a spus ca nu este de acord sa fie gratiati sau amnistiati cei care au savarsit fapre de coruptie, atunci un astfel de proiect de act normativ nu poate fi adoptat. Daca Parlamentul sau Guvernul ar adopta astfel de acte normative, atunci ele ar fi neconstitutionale, iar Curtea le va inlatura din circuitul juridic. Prin urmare, eu voi vota ‘Da’ la referendum caci sunt impotriva coruptiei si pentru pastrarea independentei justitiei”, anunta Danilet pe Facebook.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca scopul referendumului este manipularea, iar ideea acestuia nu are nicio legatura cu „dezbaterea serioasa din societate”.

„Eu nu o spun cu patima, e doar o analiza si nu am niciun fel de dubiu. Ideea referendumului care cuprinde aceste doua sau trei intrebari nu are legatura cu o dezbatere serioasa in societate despre ce ai putea sa interzici ca amnistie si gratiere – fapte deosebit de grave, omoruri, crime multiple, viol, pedofilei, adica ceva monstruos”, a spus Dragnea la Antena 3, la sfarsitul unii aprilie.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat si el ca acest referendum este „inutil”. El a solicitat chiar modificarea Constitutiei astfel incat „un Presedinte al Republicii, care noaptea viseaza niste intrebari fara subiect si predicat pentru un referendum inutil sa nu mai poata sa puna in practica, pe banii si munca romanilor, orice fantezie!”.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

O oră ago

Pentagonul: „Ucraina poate folosi arme din SUA doar pe teritoriul sau. Nu ne-am schimbat pozitia”

Pentagonul anunta ca nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste utilizarea de catre Ucraina…

25 de secunde ago

Marcel Ciolacu se lauda ca a pornit constructia celor trei spitale regionale promise de PSD de 15 ani si da asigurari ca ele vor fi gata in 2028

Premierul Marcel Ciolacu si-a manifestat, vineri, satisfactia fata de inceperea lucrarilor de constructie a celor…

18 minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

3 ore ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

48 de minute ago