Judecatorul Danilet, exasperat de manipularile lui Cumpanasu, ii da cu legea peste cap: „Am asteptarea sa cunoasca niste banale reguli de drept”

politica

Judecatorul Cristi Danilet desfiinteaza acuzatiile lui Alexabdru Cumpanasu, conform caruia procurorii DIICOT i-au amenintat „cu catusele” pe parintii Alexandrei.

„Vad un domn care ar candida la presedintia Romaniei ce afirma ca membrii familiei sale ar fi fost amenintati de procurorii DIICOT. Acestia au aratat intr-un document ca daca persoanele chemate nu raspund invitatiei primita de la Parchet se va emite mandat de aducere si vor fi amendati cu 5000 lei.

De la cineva care vrea sa devina Presedintele Romaniei, adica inclusiv sa faca numirile la varful sistemului de parchete, am asteptarea sa cunoasca niste banale reguli de drept, vechi de cel putin 80 de ani, care in prezent suna astfel:

– pentru lamurirea unei cauze penale, legea spune ca invitatia unei persoane de a veni la politie/parchet/instanta se face prin citatie (art. 257 C.proc.pen);
– legea impune ca formularul de citatie sa cuprinda mentiunea consecintei in caz de neprezentare la organul judiciar (art. 258 alin. 1 lit. h C.proc.pen);
– daca organul legii considera ca prezenta e obligatorie si totusi cel chemat nu vine si nici nu justifica lipsa sa, atunci legea arata ca se va emite mandat de aducere de catre organul judiciar si persoana va fi adusa fortat de catre politie sau jandarmerie (art. 265-266 C.proc.pen);
– legea spune ca lipsa nejustificata a partii sau martorului citat se sanctioneaza cu amenda intre 250-5.000 lei (art. 283 alin. 2 C.proc.pen);
– si tot legea permite celui amendat sa ceara anularea sau reducerea amenzii daca demonstreaza ca nu a putut raspunde invitatiei (art. 284 alin. 3 C.proc.pen).

‘Amenintarea’ este o infractiune, iar daca ar fi comisa de un organ al legii se numeste ‘purtare abuziva’. Evident, insa, aducerea la cunostinta unei persoane a prevederilor legale cum ca daca nu va da curs invitatiei va fi adusa cu mandat si/sau va fi amendata nu este o amenintare”, a scris Danilet pe Facebook.

Alexandru Cumpanasu a sustinut, marti, ca parintii Alexandrei sunt „amenintati cu catusele” de procurorii DIICOT. El a anuntat ca acestia vor refuza sa le predea procurorilor buletinul de identitate al Alexandrei.

„DIICOT IMI AMENINTA FAMILIA CU CATUSELE: Dragi romani, NU SE POATE ASA CEVA: Este PICATURA care a umplut paharul!! ESTE PREA MULT! DIICOT a emis CITATIE pe numele parintilor Alexandrei prin care sunt ‘CHEMATI’ la DIICOT Bucuresti pt a preda BULETINUL ALEXANDREI. ATENTIE: Daca nu se prezinta la ‘CHEMARE’ VOR FI ADUSI CU MANDAT DE ADUCERE (Adica in duba cu catuse, precum ultimii infractori) si amenda de pana la 5000 lei!!!!! 😡😡😡 Oameni buni, parintii ingerului nostru sunt ‘CHEMATI’ si daca nu, sunt amenintati ca vor fi adusi cu catuse.

NU MAI POT! Este prea mult. Nu i-au dus cu catuse nici pe criminalii Alexandrei: pe procurorii sau politistii care au protejat RETEAUA. Ii anunt eu pe procurorii DIICOT ca NU vor preda buletinul lui ALEX cu orice amenintare sau catuse. Pana cand nu va exista o hotarare judecatoreasca definitiva!!”, anunta Cumpanasu pe Facebook.

Cumpanasu si-a anuntat saptamana trecuta intentia de a candida la Presedintia Romaniei. El se foloseste acum de orice element din dosarul Caracal pentru a-si amplifica expunerea publica.

Mai mult despre: ,

Comentarii: