Categories: politica

Juncker i-a pus la punct pe Dragnea si Tariceanu: „I-am admirat foarte mult pe romani, foarte mult, pentru ceea ce au facut la inceputul acestui an”

Mesaj transant al presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in privinta protestelor anti-guvernamentale de la inceputul acestui an.

Prezent la o intalnire cu bucurestenii, dupa ce s-a vazut cu Dragnea si Grindeanu, Juncker a tinut sa spuna ca are o mare admiratie fata de tinerii care au iesit in strada, in luna februarie, pentru a cere anularea OUG 13.

„Societatea romaneasca a demonstrat, in ultimele luni, ca nu lasa sa i se rapeasca unul dintre cele mai mari drepturi. I-am admirat foarte mult pe romani, foarte mult, pentru ceea ce au facut la inceputul acestui an”, a declarat Juncker in prezenta comisarului Corina Cretu (PSD).

Iata ce declarau Dragnea si Tariceanu in urma cu cateva luni despre protestatari. Dragnea, pe 23 februarie: „Un conflict creat artificial si sustinut printr-o masinarie de manipulare ultraprofesionista, care nu a fost nascuta in Romania”.

Tariceanu, pe 26 martie: „Nu Guvernul a gresit cu controversata ordonanta de modificare a Codului Penal, ci protestatarii, care au stricat imaginea Romaniei”.

Juncker a sustinut, joi, un discurs in plenul Parlamentului in care a subliniat, in fata celor doi inculpati din fruntea Parlamentului, ca „respectarea justitiei si a separatiei puterilor in stat este esentiala. Asteptarile legitime ale tinerilor trebuie sa fie luate in consideratie”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Pe cine vizeaza noul pachet de sanctiuni americane contra Rusiei, emis pe 1 mai. Apar si firme din China, Slovacia, Belgia si Turcia

La 1 mai, Departamentul Trezoreriei SUA a impus noi sanctiuni impotriva a sute de companii…

41 de minute ago

Soferii de taxi din Londra au dat in judecata Uber pentru concurenta neloiala si cer 250 de milioane de lire sterline despagubiri

Uber se confrunta cu un proces in urma caruia ar putea plati sute de milioane…

41 de minute ago

Gabriela Firea promite noi pomeni electorale pentru a fi votata: cardul pentru tineret, prin care tinerii ar urma sa beneficieze de reduceri de preturi

Aflata in sondaje mult in urma lui Nicusor Dan, Gabriela Firea, candidata PSD la Primaria…

10 minute ago

O gradina zoologica din Rusia a trimis pe frontul din Ucraina doi pauni pentru „a inspira trupele care lupta”

O gradina zoologica din Rusia a incercat sa isi faca partea sa in razboiul tarii…

2 ore ago