Jurnalista Antena 3, indignata de „minciunile sfruntate” ale unui ministru din Guvernul Grindeanu: „Mi-e scarba”

news

Jurnalista Oana Matei, sotia unuia dintre ranitii de la Colectiv,  Cristian Matei, isi manifesta revolta fata de afirmatiile Andreei Pastarnac, ministrul propus pentru portofoliul Romanii de Pretutindeni, care a afirmat in comisia parlamentara ca datorita eforturilor ei diplomatice Israelul a fost unul dintre primele state care au ajutat medical pentru tratarea ranitilor de la Colectiv. Matei o acuza pe Pastarnc ca minte: „Mi-e scarba”.

”Este o minciuna sfruntata! Decizia de a-l duce pe Matei in Israel dupa ce a fost ranit in Colectiv a fost a mea! Aceasta individa nu a avut nicio legatura. Tot ce a facut a fost sa vina la spital cu fotograful de casa sa se pozeze cu mine. Eram atat de speriata de ce se intampla cu Matei ca nici macar nu am realizat ca a fost cineva care a facut poze. Mi-e scarba!”, a scris Oana Matei pe Facebook.

Ministrul Pastarnac s-a laudat, miercuri, ca a facut eforturi consistente pentru a-i ajuta pe ranitii de la Colectiv.

”As vrea doar sa amintesc ca, in urma eforturilor diplomatice pe care le-am facut in urma cu un an de zile, statul Israel a fost unul din primele state care au ajutat medical pentru tratarea ranitilor de la Colectiv. Cei trei tineri raniti care au ajuns in Israel s-au bucurat de tot sprijinul misiunii diplomatice si al meu personal. Acest lucru a fost mentionat de doctorii romani si israelieni care lucreaza in acest spital intr-o scrisoare publica adresata opiniei publice din Romania. De asemenea, a fost mentionat de ministrul Sanatatii in momentul in care a participat la Ziua Nationala a Romaniei”, a afirmat Pastarnac, miercuri, la audierea in comisiile parlamentare, care au avizat numirea ei la conducerea Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni.

In noiembrie 2015, mai multi voluntari care au ajutat la salvarea jurnalistilor Catalin Ilnitchi si Cristian Matei au initiat o petitie in care-i cereau presedintelui Klaus Iohannis demiterea diplomatei Andreea Pastarnac pentru minciuna. Semnatarii petitiei scriau atunci ca ambasadoarea Romaniei in Israel, aceeasi Andreea Pastarnac, nu i-a sprijinit in niciun fel pe insotitorii ranitilor la Tel Aviv. I-a invitat pe voluntari sa discute, insa tot ce a facut impreuna cu cei afectati au fost fotografii.

Andreea Pastarnac, ministru propus la portofoliul pentru Romanii de Pretutindeni, a fost avizata favorabil, miercuri, de comisiile parlamentare reunite de specialitate, cu 26 de voturi ”pentru” si 13 voturi “impotriva”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: