externe

Kadirov vrea sa isi trimita garzile sa pazeasca podul Crimeii: „Am 70.000 de luptatori care sunt gata sa indeplineasca orice ordin”

Liderul cecen Ramzan Kadarov a anuntat sambata ca garzile sale sunt gata sa pazeasca podul Crimeii  in viitor.

Kadirov a mentionat ca are 70.000 de luptatori gata sa indeplineasca ordine indiferent de „complexitatea” acestora.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a insarcinat sambata Serviciul Federal de Securitate (FSB) sa consolideze masurile de protectie a podului din Crimeea, dupa ce o explozie a avariat partial aceasta infrastructura de pe stramtoarea Kerci, a anuntat Kremlinul.

Presedintele a semnat un decret care confera FSB ”autoritatea de a organiza si coordona masurile de protectie a transportului prin stramtoarea Kerci, a retelei electrice a Federatiei Ruse catre peninsula Crimeea si a principalului gazoduct dintre Krasnodar si Crimeea”, se arata in document, conform EFE si DPA.

Un camion a explodat sambata dimineata pe podul din Crimeea provocand un incendiu la sapte rezervoare de combustibil dintr-un tren-cisterna si avariind partial infrastructura si provocand moartea a cel putin trei persoane. Traficul auto si feroviar a fost deja restabilit partial.

Este prima masura a Kremlinului dupa explozie, care pare sa fi fost provocata de un atac asupra acestei structuri construite de Moscova in urma anexarii Crimeei.

Responsabilitatea pentru securitatea podului a fost impartita pana acum intre trei parti, potrivit deputatului rus Alexandr Hinstein. Ministerul Apararii a monitorizat spatiul aerian, Garda Nationala Rosgvardia s-a ocupat de supravegherea maritima, iar traficul rutier si rutele feroviare erau controlate de Ministerul Transporturilor.

Explozia este cercetata de Comitetul de Investigatii al Rusiei, care a deschis o ancheta si cu privire la proprietarul camionului.

Camionul a fost inspectat vizual inainte de a urca pe pod, dar ofiterul care a efectuat inspectia nu a gasit nimic suspect, potrivit site-ului rus de stiri Mash, care a publicat un videoclip in care sustine ca vehiculul greu a fost cel care a provocat pagubele cand a explodat. Cu toate acestea, monitorizarea nu a inclus raze X.

La intrarea pe pod a fost instalat un echipament special care ar trebui sa detecteze explozibilii din vehicule, potrivit site-ului independent Meduza, cu sediul la Riga.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

11 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

11 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

11 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

11 ore ago