news

Kelemen Hunor denunta torturarea unui sportiv fiindca este maghiar. Liderul UDMR acuza si „discursul de ura al AUR”

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a tinut sa declare, intr-o postare pe Facebook, ca un tanar gimnast de 15 ani a fost torturat in cantonament doar pentru ca este maghiar, afirmand ca aici duce „discursul de ura al AUR”. Liderul UDMR subliniaza ca ceea ce s-a intamplat trebuie condamnat de conducatorii statului roman, iar cei vinovati sa fie pedepsiti.

„Ajunge! Pana aici! Un baiat maghiar de 15 ani din Lugoj a fost torturat intr-un cantonament doar pentru ca este maghiar. Iata unde duce discursul de ura al AUR impotriva maghiarilor. Ceea ce s-a intamplat trebuie sa fie condamnat de conducatorii statului roman, cei responsabili trebuie pedepsiti! Nimeni nu trebuie sa taca!”, se arata in postarea lui Kelemen Hunor.

Acesta spune, intr-un clip video in limba maghiara, ca „acesta este rezultatul anilor de ura, al campaniei antimaghiare a AUR si al faptului ca societatea romaneasca a tolerat fara sa scoata un cuvant”, potrivit maszol.ro.

„Le cer colegilor mei politicieni romani, le cer liderilor statului roman, sefului statului, prim-ministrului, ministrului de interne, ministrului justitiei, sa reactioneze foarte repede si sa condamne incidentul, iar conducerea Federatiei Nationale de Gimnastica trebuie sa dispuna si ea o ancheta imediata, pentru ca acest lucru nu poate fi lasat fara cuvinte si fara consecinte”, a mai spus Hunor Kelemen.

„In acest caz, nimeni nu poate ramane tacut. Anti-ungarismul trebuie sa fie curmat, aceasta este responsabilitatea si sarcina noastra comuna”, mai afirma liderul UDMR.

Un gimnast in varsta de 15 ani din lotul national ar fi fost torturat de doi colegi in cantonamentul de la Resita, toamna trecuta, potrivit surselor ProSport. Politia a anuntat ca a deschis dosar penal pentru lovire si alte violente si lipsire de libertate.

 

 

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

In cel mai pur stil bolsevic, Rusia va nationaliza o importanta companie producatoare de votca pe motiv de „implicare in activitati extremiste”

Autoritatile ruse au luat masuri pentru a confisca activele cu sediul in Rusia ale unui…

5 minute ago

Lui Elon Musk nu i-a placut ce i-a spus una dintre subalternele sale de la Tesla, asa ca a concediat-o, odata cu intregul departament al acesteia

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, pare decis, prin masurile controversate luate in ultimele saptamani,…

35 de minute ago

Medici la cutite: un pacient din Slobozia asteapta de zece zile sa fie operat, dar interventia se tot amana fiindca anestezistul si chirurgul sunt certati

Un pacient internat la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia asteapta de zece zile sa fie…

51 de minute ago

Finlanda va folosi militari rezervisti pentru paza granitei cu Rusia, in eventualitatea sosirii unor valuri bruste de migranti, incurajate de rusi

Finlanda planuieste sa isi schimbe regulile de recrutare pentru a permite rezervistilor sa ajute la…

O oră ago

Joe Biden si Donald Trump au convenit sa aiba doua dezbateri prezidentiale, in iunie si septembrie

Ultima data cand presedintele Biden sau fostul presedinte Donald Trump au participat la o dezbatere…

O oră ago

Din nou, mana lunga a Moscovei? Scriitorul care a incercat sa-l asasineze pe premierul slovac Fico este sustinator fervent al unui grup paramilitar pro-rus

Desi tentativa de asasinat comisa de scriitorul slovac Juraj Cintula asupra premierului Robert Fico a…

2 ore ago