Kelemen Hunor, despre cazul Ditrau: „Nu trebuie stigmatizata intreaga comunitate. Nu se poate accepta asa ceva”

politica

Kelemen Hunor, liderul UDMR, sustine ca nu ar trebui stigmatizata intreaga comunitate din Ditrau in cazul reactiilor rasiste si sovine fata de muncitorii din Sri Lanka.

„Nu e singurul caz din Ditrau, a fost mult mediatizat acest caz, dar lucruri similare s-au intamplat si in alte localitati. A plecat totul de la un conflict local intre firma din Ditrau si fosti angajati de acolo.

Si Avocatul Poporului si autoritatile care au mers si au facut verificari au stabilit acest lucru si sunt convins ca dintr-o alta abordare, nu e bine sa pui etichete pe o comunitate intreaga, cand e vorba de cateva persoane acolo (…). Eu resping orice forma de ura, dar in acelasi timp nu pot accepta stigmatizarea unei comunitati”, a declarat Hunor pentru RFI Romania.

Intrebat cum le raspunde celor care acuza UDMR-ul ca a avut reactii neconvingatoare in acest caz, liderul partidului a replicat: „Doar sa arunci responsabilitatea in alta parte este forma cea mai usoara de a scapa tu de responsabilitate. Pana la urma, vorbim de Romania”.

„Autoritatile romanesti, institutiile statului roman, clasa politica, inclusiv eu, inclusiv oricare politician roman are vreo responsabilitate pentru ceea ce se intampla in aceasta tara si pentru comunitatea maghiara sau nu are? Sau putem sa spunem ca doar altii sunt responsabili pentru ce se intampla in tara noastra? Nu se poate accepta asa ceva”, a completat acesta.

Mai mult despre: ,

Comentarii: