politica

Kelemen Hunor, despre cazul Ditrau: „Nu trebuie stigmatizata intreaga comunitate. Nu se poate accepta asa ceva”

Kelemen Hunor, liderul UDMR, sustine ca nu ar trebui stigmatizata intreaga comunitate din Ditrau in cazul reactiilor rasiste si sovine fata de muncitorii din Sri Lanka.

„Nu e singurul caz din Ditrau, a fost mult mediatizat acest caz, dar lucruri similare s-au intamplat si in alte localitati. A plecat totul de la un conflict local intre firma din Ditrau si fosti angajati de acolo.

Si Avocatul Poporului si autoritatile care au mers si au facut verificari au stabilit acest lucru si sunt convins ca dintr-o alta abordare, nu e bine sa pui etichete pe o comunitate intreaga, cand e vorba de cateva persoane acolo (…). Eu resping orice forma de ura, dar in acelasi timp nu pot accepta stigmatizarea unei comunitati”, a declarat Hunor pentru RFI Romania.

Intrebat cum le raspunde celor care acuza UDMR-ul ca a avut reactii neconvingatoare in acest caz, liderul partidului a replicat: „Doar sa arunci responsabilitatea in alta parte este forma cea mai usoara de a scapa tu de responsabilitate. Pana la urma, vorbim de Romania”.

„Autoritatile romanesti, institutiile statului roman, clasa politica, inclusiv eu, inclusiv oricare politician roman are vreo responsabilitate pentru ceea ce se intampla in aceasta tara si pentru comunitatea maghiara sau nu are? Sau putem sa spunem ca doar altii sunt responsabili pentru ce se intampla in tara noastra? Nu se poate accepta asa ceva”, a completat acesta.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

5 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

7 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

7 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

7 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

7 ore ago