Kim Jong-Un recunoaste ca e foamete in Coreea de Nord. El vrea sa-i trimita pe soldati la construit fabrici

externe

kim jong un

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, recunoaste ca economia tarii sale se afla intr-o situatie dificila, potrivit agentiei Yonhap, relateaza Glavcom.

„Incapacitatea de a le asigura oamenilor necesitatile de baza – alimente si bunuri de consum – s-a transformat intr-o problema politica serioasa la care partidul si guvernul nostru nu vor putea niciodata sa inchida ochii”, a declarat Kim Jong-un.

El a mai spus ca economia din regiunile tarii se afla intr-o „situatie teribila”, subliniind ca unele departamente si institutii sunt inactive si incapabile sa caute oportunitatile necesare.

Liderul RPDC a subliniat importanta dezvoltarii economice in regiunile in care trebuie construite fabrici moderne, promitand un sprijin serios din partea statului.

Potrivit Yonhap, Kim Jong-Un a semnat, de asemenea, un decret privind implicarea soldatilor Armatei Populare Coreene pentru a rezolva sarcinile de dezvoltare industriala a regiunilor.

Intre timp, intr-un comentariu al Ministerului sud-coreean al Unificarii, se spune ca liderul Coreei de Nord va lua probabil masuri pentru a reduce decalajul tot mai mare in dezvoltarea economica a Phenianului si a regiunilor tarii.

„Coreea de Nord a concentrat resursele in Phenian. Probabil ca decalajul dintre Phenian si regiuni a devenit mai mare, iar autoritatile si-au dat seama ca situatia s-a deteriorat pana la un asemenea nivel incat necesita masuri decisive”, a declarat un reprezentant al ministerului, citat de agentie.

Cu toate acestea, problemele cu economia nu impiedica tara sa testeze in mod regulat noi arme si sa lanseze rachete. Astfel, la 25 ianuarie, Coreea de Nord a anuntat ca a testat noua sa racheta de croaziera.

Racheta, denumita Pulhwasal-3-31, este in curs de dezvoltare. Phenianul sustine ca lansarea nu a afectat securitatea tarilor vecine.

Anterior, RPDC a efectuat teste ale sistemului de arme nucleare subacvatice Heil-5-23 in apele Marii Japoniei. Ministerul Apararii de la Phenian a subliniat ca acesta este un raspuns la exercitiile militare comune ale Coreei de Sud, Statelor Unite si Japoniei, care au inceput la 15 ianuarie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: