externe

Kirill ameninta cu „sfarsitul lumii”: „Dorinta de a invinge Rusia a capatat forme foarte periculoase”

Incercarile Occidentului de a invinge Rusia pe campul de lupta in Ucraina sunt foarte periculoase si ar putea conduce la sfarsitul lumii, a avertizat joi patriarhul rus Kirill, in timp ce Occidentul isi intensifica ajutorul militar pentru Kiev, relateaza agentia EFE, citata de Agerpres.

”Apar astazi mari amenintari in lume, fata de tara noastra si fata de toata fiinta umana. Dorinta de a invinge Rusia a capatat forme foarte periculoase. Ne rugam lui Dumnezeu sa-i ilumineze pe acesti dementi si sa-i ajute sa inteleaga ca orice dorinta de a distruge Rusia va insemna sfarsitul lumii”, a spus in timpul unei liturghii patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse.

El a amintit ca Rusia dispune de armament foarte puternic si are ”oameni foarte puternici, care au avut mereu o mare motivatie pentru victorie”.

Potrivit patriarhului rus, ”unii dementi” cred ca Rusia poate fi invinsa sau supusa, ceea ce ar insemna sa li se impuna locuitorilor sai noi norme morale ”care nici macar nu pot fi definite drept valori”.

”Sunt vremuri ingrijoratoare, dar credem ca Dumnezeu nu va abandona pamantul rus” si ”Rusia va avea forta de a-si apara pamantul si poporul, la nevoie. Si ca Dumnezeu sa nu permita ca situatia sa se agraveze pana la acest punct, sa aduca linistea si sa-i pacifice pe toti si sa-i ajute sa colaboreze pentru o lume mai buna”, si-a exprimat speranta patriarhul Kirill.

Fostul presedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat la randul sau in aceeasi zi ca Rusia ar putea folosi armele nucleare in cazul unei infrangeri in Ucraina, el amintind ca ”puterile nucleare nu pierd marile conflicte de care depinde destinul lor”.

”Asta ar trebui sa fie evident pentru oricine. Inclusiv pentru un politician occidental care si-a pastrat macar o urma de inteligenta”, a subliniat Medvedev.

Purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a mentionat la randul sau ca o asemenea recurgere la armele nucleare nu este contrara doctrinei militare ruse, care nu prevede atacuri nucleare preventive, dar permite folosirea armelor atomice in cazul unei amenintari existentiale pentru statul rus, inclusiv in cazul infrangerii intr-un conflict cu arme conventionale.

Avertismentele oficialilor rusi vin cu o zi inaintea reuniunii de la Ramstein (Germania) a grupului de tari angajate in sustinerea militara a Ucrainei, intalnire de la care este asteptata sporirea semnificativa a livrarilor de arme pentru armata ucraineana.

In pofida sprijinului economic si militar deja foarte semnificativ oferit Ucrainei in perioada de aproape un an care a trecut de la inceputul campaniei militare ruse, ”Rusia isi mentine un avantaj cantitativ substantial in materie de trupe, arme si echipamente”, se arata intr-o scrisoare pe care ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba si cel al apararii Oleksii Reznikov au adresat-o aliatilor occidentali, cerandu-le mai multe arme si insistand asupra tancurilor germane Leopard.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

O oră ago

O tanara supradotata din Statele Unite, care a intrat la facultate la 10 ani, si-a luat doctoratul in medicina la 17 ani

Participarea lui Dorothy Jean Tillman II la festivitatea de absolvire a Universitatii de Stat din…

58 de minute ago

Carabinierii italieni au descoperit o retea de traficanti italo-albaneza, care se pregatea sa transporta droguri cu submarinul prin Marea Adriatica – VIDEO

Carabinierii Departamentului de Investigatii al Comandamentului Provincial Torino au arestat mai multi membri ai unei…

28 de minute ago

Italia: Politia a saltat peste 100 de mafioti din clanul ‘Ndrangheta. Germania serveste drept centru de spalare a banilor pentru ‘Ndrangheta

Politia italiana a retinut marti, in orasul Cosenza din Calabria, 109 presupusi membri ai mafiei…

2 ore ago

SUA intentioneaza sa trimita inca un sistem Patriot in Ucraina, iar Europa analizeaza si ea optiuni

Statele Unite iau in considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei inca un sistem de aparare…

56 de minute ago