Kirill, in predica de duminica: „Cine moare in timp ce isi indeplineste datoria militara isi va curata toate pacatele” – Video

externe

Patriarhul ortodox rus Kirill a spus in predica sa de duminica ca „jertfa in timpul indeplinirii datoriei militare curata toate pacatele”.

„Stim ca multi mor astazi pe campurile de lupta. Biserica se roaga pentru ca aceasta batalie sa se incheie cat mai repede, pentru ca cat mai putini frati sa se omoare intre ei in acest razboi fratricid.

Si, in acelasi timp, Biserica isi da seama ca, daca cineva, manat de simtul datoriei si de nevoia de a-si onora juramantul, ramane loial vocatiei sale si moare in timp ce isi indeplineste datoria militara, atunci, fara indoiala, face o fapta care este egala cu sacrificiul. El se sacrifica pentru altii. Si, prin urmare, noi credem ca acest sacrificiu curata toate pacatele acelei persoane”, a sustinut Kirill.

SUA vor raspunde decisiv oricarei utilizari de catre Rusia a armelor nucleare impotriva Ucrainei si au transmis Moscovei explicit ca se va confrunta cu „consecinte catastrofale”, a declarat duminica Jake Sullivan, consilier pentru securitate nationala al Casei Albe, relateaza Reuters.

Afirmatiile lui Sullivan reprezinta ultimul avertisment american dupa amenintarea putin voalata facuta miercuri de presedintele rus Vladimir Putin, in discursul in care a anuntat prima mobilizare din Rusia in vreme de razboi de dupa Al Doilea Razboi Mondial.

„Daca Rusia depaseste limita, vor exista consecinte catastrofale pentru Rusia”, a declarat Sullivan in cadrul emisiunii „Meet the Press” al NBC.

Sullivan nu a descris natura raspunsului planificat al SUA in comentariile sale de duminica, dar a precizat ca SUA au explicat in privat „in mod clar in detaliu exact ce ar insemna acest lucru”.

Sullivan a spus ca SUA au fost in contact direct frecvent cu Rusia, inclusiv in ultimele zile pentru a discuta situatia din Ucraina si actiunile si amenintarile lui Putin.

Dupa regresele suferite pe campul de lupta, Putin mobilizeaza 300.000 de militari, amenintand in acelasi timp sa foloseasca „toate mijloacele disponibile” pentru a proteja Rusia.

„Nu este o cacialma”, a spus Putin, in ceea ce lumea a perceput o amenintare cu utilizarea armelor nucleare.

„Putin ramane hotarat sa elimine poporul ucrainean, despre care nu crede ca are dreptul sa existe. Asa ca va continua sa incerce si noi trebuie sa continuam sa venim cu arme, munitie, informatii si tot sprijinul pe care il putem furniza”, a spus Sullivan duminica.

Mai mult despre:

Comentarii: